10.08.2019

Pokusím se hrát o první ligu, říká Kamil Bříška po příchodu do Kobry

Libor Kokoška

38 gólů, 34 asistencí a 36 zápasů – to jsou statistiky druholigového střelce Kamila Bříšky z minulé sezóny, kterou strávil ještě v Jablonci. Teď už je ale hráčem Kobry a má ty nejvyšší ambice, chce s Kobrou vybojovat postup do první ligy. „Nastalo to tak, že se v Jablonci změnily různé věci a já bych chtěl nadále hrát co nejvýš. Chci hrát třeba i o první ligu, což mi zde pan Šeba umožnil,“ okomentoval sympatický útočník svůj příchod do třetího největšího pražského celku.

Jak probíhala Vaše suchá příprava? Připravoval jste se individuálně?

Ano, už šestou sezónu se připravuji individuálně, chodíme s Lukášem Tondrem běhat. K tomu využívám les, který mám za domem, jinak taky chodím do posilovny. Po většinu času to ještě doplňuji florbalem a tenisem.

Většinu kariéry jste strávil v Jablonci, proč jste se najednou rozhodl pro změnu?

O té změně jsem už uvažoval od loňského roku, když jsem byl v kontaktu s panem Šebou. Teď se v Jablonci různé věci změnily a já bych chtěl nadále hrát co nejvýš, pokusit se hrát třeba i o první ligu, což mi zde pan Šeba umožnil.

Kobru jste zvolil, protože může postoupit do první ligy?

Určitě.

Do Kobry společně s Vámi míří další tři Vaši spoluhráči. To jste je do Kobry nalákal Vy, nebo jste sem zamířil naopak kvůli nim?

Řekl bych, že jsem je do Kobry nalákal já. S panem Šebou jsem byl v kontaktu jako první, navíc s Lukášem Tondrem hrajeme odmalička spolu, takže bylo jasné, že spolu půjdeme i do Kobry. Bylo super, když se přidali Tomáš Mrkvička s Plíhošem (Tomáš Plíhal). Hráli jsme spolu celý rok, takže si nebudu muset zvykat na nové spoluhráče.

Budete s nimi i nadále tvořit jednu útočnou trojku?

Záleží na trenérech, ale já doufám, že ano.

Jak se Vám v minulosti hrálo na Kobře? Jak Vám vyhovuje zdejší kluziště?

Pro mě kluziště na Kobře výhoda. Mám rád malé hřiště, protože se dá v útočné třetině v podstatě z každé pozice střílet. Já rád střílím, takže pro mě je to ideální.

Společně s vaším příchodem se začalo mluvit i o postupu do první ligy. Myslíte si, že je to reálné?

Určitě. Tyhle cíle jsme už měli v Jablonci, tam se nám to nepovedlo. Doufám, že se tady tou změnou trošku nakopneme a podaří se to.

Druhá liga opět mění svůj formát. Nemrzí vás, že se Kobra nepotká s Jabloncem?

Tohle mě popravdě trochu mrzí, chtěl jsem si kvůli lidem ještě aspoň jednou v Jablonci zahrát, ale systém je takový, jaký je. Mně osobně nejvíc vyhovuje hrát s každým soupeřem jednou doma a jednou venku.


partneři klubu