10.08.2019

Dalším soupeřem Branických bude Most

Vojtěch Martinek

Kolotoč přípravných utkání se roztáčí na plné obrátky, Kobru čeká další domácí zápas. Po povedeném čtvrtečním střetnutí s kolínskými kozly v neděli vyzve na souboj dalšího kvalitního soupeře, a to ambiciózní klub z Mostu. Úvodní buly bude vhozeno už ve tři hodiny odpoledne.

Kobra na úvod přípravy porazila Kolín

Braničtí první utkání přípravy nepodcenili a hned se mohli radovat z vítězství. Mladý kádr doplněný několika klíčovými hráči hladce přejel Kolín 5:1, přičemž nejvíce se dařilo lajně kolem centra Michala Slaniny. Ten si ve svém prvním utkání po bezmála dvou letech připsal dva body za gól a asistenci. Rozhodně to však neměl jednoduché. „Náročné to bylo hodně. Pro tělo to byl trochu šok, takže teď moc nefunguje, ale ono se to časem zlepší,“ nechal se slyšet po zápase.

Do nedělního duelu s Mostem by Kobra měla nastoupil v pozměněné sestavě. „Na úvod přípravy jsme nepostavili všechny hráče, které máme v tréninku. Potřebujeme totiž zejména vyzkoušet mladé,“ řekl po čtvrtečním duelu lodivod Kobry Miloslav Šeba. „Kromě první lajny, která již byla kompletní, se musí zkoušet i další hráči. V neděli tak nastoupíme opět v jiné sestavě.“

Soupiska Mosteckých lvů? Záhada...

Jak již bylo výše avizováno, druhým celkem, který v letošní přípravě zavítá na Braník, bude Most. Severočeši za sebou mají výbornou první sezónu ve třetí nejvyšší soutěži, na kterou budou chtít jistě navázat. Nad jejich soupiskou však momentálně visí jeden velký otazník – klub totiž od začátku léta nepodal ani jedinou zprávu o příchodech či odchodech a první přípravné utkání odehraje až v neděli.

O jménech, která budou v příští sezóně táhnout Lvy, tak můžeme pouze spekulovat. Dá se předpokládat, že většina pilířů loňského ročníku bude pokračovat i letos, například útočníci Pavel Smolka, František Bakrlík, Martin Mical a Vladimír Kýhos ml., obránce Aleš Havlůj nebo gólman Dominik Chabr. Jistí si však býti nemůžeme.

související články


partneři klubu