15.08.2019

Příprava pokračuje, na Braník zavítá nováček z Příbrami

Vojtěch Martinek

Po téměř týden dlouhé pauze zapříčiněné zrušeným středečním duelem s Nymburkem nyní svěřence Miloslava Šeby čeká další přípravné utkání. V pátek na Braník zavítá Příbram, která zatím, stejně jako Braničtí, v přípravě nepocítila hořkou pachuť porážky. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.

Kobra: na úvod přípravy dvě vysoké výhry

Pražané do kolotoče přátelských střetnutí vstoupili minulý čtvrtek výhrou 5:1 nad Kolínem, ve které excelovala hlavně formace mladíků kolem navrátilce Michala Slaniny. O dva dny později pak Kobra na svém ledě přivítala ambiciózní celek z Mostu, který z Prahy vyprovodila hned sedmi brankami, a v přípravě na nadcházející druholigovou sezónu je tak zatím stále stoprocentní.

Po prvních dvou střetnutích vede týmové kanadské bodování výše zmíněný Michal Slanina, jenž si v obou utkáních připsal na své konto po dvou bodech za branku a asistenci. Tři body pak má na kontě obránce Karel Drahorád (1+2), jenž se na Kobru vrátil po krátkém angažmá v americké Federal Hockey League, a dvěma body k vítězstvím přispěli Denis Heldák (2+0), Richard Mucha (1+1), Jan Smejkal (1+1), Daniel Petrov (0+2) a Milan Antoš (0+2).

Příbram: za nováčka nastoupili Josefus či Gengel

Hokejistům Příbrami sice v loňském ročníku zůstaly brány play-off středočeského krajského přeboru zavřeny, i přes to se však nakonec mohli radovat z postupu o soutěž výš. Na konci května totiž koupili licenci od Letců z Letňan, a po čtrnácti letech se tak vrátili do druhé ligy. Pro zajímavost: dosud nejúspěšnější sezónou Středočechů od rozpadu Československa byl ročník 1995/96, kdy jim jen o jediný bod unikl postup do první národní hokejové ligy.

Příprava zatím nováčkům vychází na výbornou – nejprve 8. srpna na svém ledě rozdrtili čínské draky 13:2 a v úterý pak porazili oslabený výběr Písku 6:3. Na jejich soupisce se v prvních dvou duelech objevilo i několik zajímavých jmen: veterán Ladislav Gengel, zkušený gólman Jakub Čech, bývalý mládežnický reprezentant Adam Luboš nebo produktivní forvard Petr Josefus, který spolu s obránci Janem Maškem a Jaroslavem Rittigem do týmu přestoupil z Nymburka. Uvidíme, v jaké sestavě se Příbram ukáže v pátek v Praze.

související články


partneři klubu