22.08.2019

Chceme hrát tvrdě a jednoduše, říká Aleš Knesl

Libor Kokoška

Za poslední dva zápasy vstřelila letní akvizice Kobry dvě branky. Aleš Knesl se naposledy trefil v utkání proti Mostu, které Kobra prohrála 2:7. Sám ale nepřiznává, že by se mu střelecky dařilo. "Zase tolik se mi nedaří, spíš jsem měl štěstí," řekl po zápase v Litvínově.

Po zápase s Příbramí jste se gólově prosadil i v zápase proti Mostu...

Dostal jsem puk před prázdnou branku od Kamila Bříšky a proti Příbrami to bylo šest vteřin před koncem utkání, takže se mi zase tolik nedaří, spíš jsem měl dvakrát štěstí. Jsou to přátelská utkání, takže o góly zatím tolik nejde. Hlavně abychom hráli dobře.

Jak hodnotíte utkání proti Mostu?

První dvě třetiny jsme hráli katastrofálně. Bylo to od nás bez pohybu, byli jsme daleko od hráčů, navíc jsme si kolikrát ani nedali přesnou přihrávku. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, začali jsme pořádně bruslit, dostali jsme se více do tempa.

Co podle vás byly příčiny prohry? Byl to pohyb?

Od pohybu se to vždycky odvíjí. Proti Mostu jsme špatně bruslili, možná to bylo kvůli tomu, že jsme hráli na větším hřišti, než jsme zvyklí. Navíc jsme si blbě nabírali protihráče, útočníci propadali, stáli jsme od nich hodně daleko. Bylo tam hodně chyb, ale pohyb byl hlavním důvodem konečného výsledku..

Třetí třetina už ale byla lepší, co se změnilo?

Stáhli jsme se na tři lajny, řekli jsme si, že na výsledek nekoukáme, a že jdeme třetí třetinu vyhrát, abychom se nažhavili na další zápas. Začali jsme bruslit, dávali jsme si puk rychleji než v prvních dvou třetinách a dali jsme dva góly. Tím jsme se chytli, a i když soupeř asi polevil, odvedli jsme dobrý výkon. Takhle musíme hrát v sezóně.

Na hřišti převládaly emoce, jak jste to vnímal vy?

Emoce tam určitě byly. Kluci z Jablonce si možná vzpomněli na zápas z play-off, kde jejich série s Mostem byla hodně vyhecovaná. Některé věci se tam vyřizovali ještě z loňska. Most je tvrdý soupeř, moc se s tím v zápase nepárali. Čekali jsme, že to bude tvrdé, protože i v minulém zápase u nás to tak bylo. Nakonec se to vyhrotilo a někteří hráči z jejich i našeho týmu to úplně psychicky neustáli.

V domácím zápase jste Most přehráli 7:3. V čem byla obě utkání rozdílná?

Pro Most to byl první zápas, my jsme na ně vlítli, měli jsme mnohem lepší pohyb než dneska, což vedlo k tomu, že jsme dali gól jako první. To si myslím, že je pro vývoj zápasu vždycky výhoda, než dotahovat náskok soupeře. Doma se nám proti nim dařilo mnohem více než v Litvínově.

Jaké to bylo si zahrát na extraligovém kluzišti? Byl to velký rozdíl oproti druholigovým stadionům?

Nikdy jsem tady ještě nehrál, hrál jsem pouze ve vedlejší malé hale. Co se týká šířky kluziště, tak to je podobné jako v Nymburku nebo v Kolíně. Tím, že tady nebylo úplně narváno, tak člověk nevnímá, na jakém to vlastně hraje stadionu. Pro mě to bylo jako jakýkoliv jiný přátelský zápas.

V pátek vás čekají Řisuty, co si od utkání slibujete?

Rozhodně lepší vstup do utkání. Musíme na ně vlítnout a naladit se na vítěznou formu. Sezóna se blíží, za tři týdny se už začíná a my musíme naše výkony ještě zlepšit. Přesilovky chceme hrát tvrdě a jednoduše, doma na našem menším hřišti hrát přímočaře a soupeře agresivně napadat. To by měly být prvky hry, které nás budou zdobit, a myslím si, že díky nim můžeme být úspěšní.

Z druhé ligy se odhlásil Nymburk, vy jste za něj pět let nastupoval...

Samozřejmě mě to mrzí, nikdo nečekal, že to takhle dopadne. Spousta hráčů včetně mě dostala nabídky odjinud a odešla. Já se těšil na to, že si tam zahraji i jako soupeř. Bohužel minimálně v téhle sezóně se tak nestane, budu jim každopádně držet palce, ať druhou ligu přihlásí aspoň příští rok.

Zdroj náhledové fotky je web www.bkhb.cz .


partneři klubu