24.08.2019

Kobra v předposledním domácím zápase přípravy přivítá čínské draky

Vojtěch Martinek

Po páteční drtivé výhře 9:2 nad řisutskými buldoky čeká v neděli svěřence Miloslava Šeby další domácí přípravné utkání, celkově už páté a zároveň předposlední. Na Braník zavítá exotický celek China Golden Dragon, tedy výběr složený převážně z hráčů čínské reprezentace, který bude přes sezónu působit na zimním stadionu ve Slaném. Úvodní buly je naplánováno na šestou hodinu.

Kobra: čtyři domácí utkání, čtyři výhry

Výsledky Pražanů v letošní přípravě jsou až na jedno zaváhání perfektní. Krom nepovedeného odvetného utkání proti Mosteckými lvům, které skončilo vysokou porážkou 2:7, dosud všechna svá střetnutí zvládli na jedničku. Kolín porazili 5:1, první střetnutí se Severočechy vyhráli 7:3, Příbram poslali domu s porážkou 5:0 a v dosud posledním střetnutí nasázeli Řisutům dokonce devět branek, zatímco jejich soupeř se zmohl jen na dvě. Všechny čtyři vítězství si připsali na domácí půdě.

Tři zápasy před koncem přípravy vede týmové kanadské bodování obránce Karel Drahorád, jenž má na svém kontě šest bodů – na pět branek přihrál a jednu sám dal. Hned čtveřice hráčů pak v přátelských střetnutích nasbírala o bod méně: Matyáš Hrubý (4+1), Michal Slanina (2+3), Lukáš Tondr (2+3) a Kamil Bříška (1+4). Co se brankoviště týče, krom sedmi minut dosud celou přípravu odchytal Lukáš Sochůrek, v závěru utkání s Řisuty pak domácí klec hájil Lukáš Langer.

CGD: soupeř, kterého se nevyplatí podcenit

Asijský výběr bude v druhé lize letos nově – tým vznikl teprve na začátku letošního léta jako výsledek spolupráce Českého svazu ledního hokeje a jejího čínského protějšku. Soupisku zlatých draků budou převážně tvořit čínští reprezentanti, nicméně krom nich budou barvy klubu ze Slaného hájit i bratři Kučerové, útočník Michal a obránce Jakub, jenž loni působili převážně v Řisutech.

Nedělní soupeř Kobry má dle dostupných informací za sebou pouze tři přípravná utkání. Z Příbrami si nejprve odvezl ostudný debakl 2:13, přičemž o týden později si v odvetě na kladenském ČEZ stadionu sice vedl o něco lépe, i tentokrát byl ovšem od vítězství pěkně daleko. Po porážce 0:5 vstupoval do následujícího střetnutí proti děčínským Medvědům, které odehrál v úterý, jako jasný outsider, nakonec ovšem nad Severočechy uspěl těsně 2:0. Braničtí si jej tak nemohou dovolit podcenit.

související články


partneři klubu