31.08.2019

Do druhé třetiny jsme si řekli, že musíme soupeře přestřílet, hlásí Vincent Keszi

Vít Trubička

Utkání proti Řisutům zhodnotil debutant v kobřím dresu a zároveň střelec prvního gólu utkání Vincent Keszi. Každá třetina dle něj měla zcela jiný průběh. „První třetina byla taková zahřívací, ve druhé jsme soupeře přestříleli a ve třetí se pak bohužel nakupilo plno našich chyb, přesto je skvělé, že se nám povedlo zvítězit,“ shrnuje Keszi to hlavní, co rozhodlo utkání. Jak vidí svůj začátek působení na Kobře a jak se těší na utkání se Slavií?

Zápas třech rozdílných třetin. Jak byste ho zhodnotil?
První třetina byla taková zahřívací, hra se přesouvala od jedné strany k druhé. Ve druhé jsme měli více ze hry, soupeře jsme dost přestříleli. Do třetí třetiny jsme vstoupili úplně opačně, než jsme si řekli. Chtěli jsme v klidu dohrát utkání, podržet si to, avšak dělali jsme zbytečné chyby zezadu, špatně jsme rozehrávali, odjížděli jsme obráncům. Tam jsme si to zkomplikovali sami, nakonec se nám ale naštěstí povedlo pojistit výhru sedmým gólem, takže paráda.

Co platilo na Řisuty v druhé třetině, kdy jste otočili vývoj utkání ve svůj prospěch?
My jsme v první třetině málo stříleli. Měli jsme zhruba stejný počet střel jako soupeř. Do druhé třetiny jsme si řekli, že je musíme přestřílet. Snažili jsme se chodit více do šancí, více se tlačit do branky a cpát to tam. To si myslím, že byl úspěch. Měli jsme v ní hrozně moc šancí, a ještě ne úplně všechny jsme proměnili.

Na počátku každé třetiny se vám povedlo vstřelit rychlý gól. Dodalo vám to určité sebevědomí do dalšího průběhu utkání?
Určitě. Gól na začátku třetiny je vždycky důležitý a vždycky to potom žene průběh třetiny v náš prospěch.

Jaká byla role přesilovek v utkání a zejména jejich využívání? To se totiž Řisutům povedlo ve třech případech a vám ve dvou.
My jsme přesilovky trénovali. Sice v trochu jiném složení, protože nám posléze vypadl hráč. Museli jsme je tak hrát na dvě pravá křídla, takže se to tam trochu střídalo. Ke konci už nebyly přesilovky nacvičené, bylo to, jak to vyšlo. Ale vycházelo to docela slušně, což je jedině plus.

Vám se povedlo vstřelit gól hned při svém debutu za Kobru. Jaké byly pocity?
Samozřejmě to bylo super. Na Slavii jsem se nemohl nějak prosadit a střelecky jsem se trápil, tak tady hned zpočátku gól. Celé to ze mě spadlo a hned se mi hrálo líp.

Bylo o to specifičtější, že se vám povedlo skórovat právě zde ve Slaném, když jste za Řisuty několik zápasů odehrál?
Vždycky je hezké dát gól týmu ve kterém jste hráli. Znáte zde hráče, potom si o nich píšeme. Je to fajn, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Minulou sezónu jste také párkrát nastoupil v dresu Sokolova. Zvolil jste angažmá zde na Kobře právě z toho důvodu, že zde jsou podobné ambice jako u prvoligového nováčka?
Určitě. Kobra má ambice velké, má skvělý tým. Oproti loňskému ročníku je tým o hodně výše. Myslím si, že když se bude dobře pracovat, budeme plnit to, co si říkáme, tak můžeme letos hrát hodně vysoko.

Jak náročné bylo pro vás zapojit se do týmu v průběhu přípravy?
Pro mě to úplně náročné nebylo. Já jsem trénoval na Slavii, takže jsem byl rozehraný. Neměl jsem žádnou pauzu a hned jsem naskočil, takže super. Vždycky je trochu těžší přijít do nového klubu, kde neznáte tolik lidi a chcete se nějak předvést. Trochu tam nervozita byla, ale neměl jsem s tím problém.

Právě se Slavií vás čeká poslední přípravné utkání. Jak se na něj těšíte?
Já se těším moc, protože vždycky, když můžete nastoupit proti lepšímu týmu, tady prvoligovému, tak je to super. My nemáme co ztratit a do utkání půjdeme se vším a bude fajn, když se nám povede udělat krásný výsledek. Myslím si, že to bude super zápas.


partneři klubu