04.09.2019

Generálka na sezónu je tady, Kobra vyzve Slavii

Libor Kokoška

Závěr přípravy je tady. Kobra podobně jako před rokem na domácím kluzišti přivítá atraktivního soupeře z první ligy – Slavii. Zápas navíc bude zajímavý pro řadu branických hráčů, kteří za sebou mají minulost v sešívaném dresu, většina z nich jsou navíc vršovičtí odchovanci. Zápas začíná ve čtvrtek 5. září od 17:00.

Poslední vzájemné střetnutí se datuje do minulého roku. Lépe do utkání vstoupili slavisté. Ti se dostali po 33. minutách do dvoubrankového vedení, braničtí hokejisté sice zvládli do konce druhé třetiny vyrovnat, mladý tým složený z převážně slavistické juniorky ale absolutně ovládl třetí třetinu a po šedesáti minutách hry tak domů vezl vysokou výhru 6:2.

Kobra- V přípravě pouze s jednou porážkou

Kobra výrazně posílila a má za sebou jednu z nejpovedenějších příprav za posledních několik let. Ze sedmi utkání podlehla pouze jednou celku Mostečtí Lvi. Porazit naopak dokázala týmy jako Kolín, Příbram, China Golden Dragon nebo rovnou dvakrát středočeské Řisuty. Celkově navíc braničtí hokejisté vsítili 39 branek, což činí průměr necelých šesti gólů na zápas.

Jednoznačnou jedničkou je Lukáš Sochůrek, ten se v brance objevil v šesti utkáních a odchytal celkově 324 minut, proti nováčkovi z Příbrami dokonce udržel čisté konto. Záda mu kryje Lukáš Langer, který se v brance hlavního týmu ukázal po roční pauze.

Kanadské bodování modro-žlutého celku zatím vede Tomáš Šťastný (4 + 5), všechny body navíc stihl získat pouze ve třech odehraných utkáních. Společně s ním získala devět bodů i jedna z jabloneckých posil Kamil Bříška (3 + 6). Mezi nejproduktivnější hráče se řadí i Denis Heldák (6 +2) a Lukáš Tondr (3 + 5).

Slavia- Z osmi zápasu pouze jedno vítězství

Slavia nemůže minulou sezónu považovat za úspěšnou. Skončila totiž na 11. příčce a poprvé po několika letech se tak neprobojovala do play-off. Červeno-bílý dres oblékne Viktor Martínek, který do Prahy přišel z čínského KRS Heilongjiang. Z extraligového Kladna do Edenu zamířili Petr Vampola a Petr Hořava. Z Kobry se vrací do svého mateřského klubu Marek Ryzák.

V přípravě se sešívaným hokejistům nedaří. Z osmi zápasů vyhráli pouze jednou, to navíc proti francouzskému celku Briancon. Slavia jinak podlehla v pražském derby Spartě, Kladnu, Pavlodaru, Zlínu nebo třeba Přerovu. Naposledy odehráli slavisté utkání s Chomutovem, Piráti dokázali vyhrát až po samostatných nájezdech.

STATISTIKY SOUPEŘE:

ODCHODY:

  • Jan Štibingr do USHL
  • Denis Heldák do HC Kobra Praha
  • Lukáš Krejčík do LHK Jestřábi Prostějov
  • Zdeněk Kubica do HC RT TORAX Poruba
  • Jaromír Kverka do HC Baník Sokolov



14.08.2019 Přerov – Slavia 3:2

15.08.2019 Vsetín – Slavia 7:5

22.08.2019 Slavia – Briancon 3:1

29.08.2019 Slavia – Chomutov 2:3sn

PŘÍCHODY:

  • Martin Michajlov z HC Stadion Litoměřice
  • Petr Hořava, Petr Vampola z HC Rytíři Kladno
  • Vojtěch Šmíd z BK Havlíčkův Brod
  • Viktor Martínek z KRS Heilongjiang (Čína)
  • Filip Kuťák z HC Frýdek-Místek

ZÁPASY SLAVIE V PŘÍPRAVĚ:

01.08.2019 Kladno – Slavia 6:4

06.08.2019 Sparta – Slavia 5:0

09.08.2019 Slavia – Pavlodar 1:3

13.08.2019 Zlín – Slavia 3:2


partneři klubu