10.09.2019

Začínáme! Kobra na úvod přivítá Klatovy

Vojtěch Martinek

Dlouhé čekání je u konce, je to tady! Začíná nový ročník třetí nejvyšší hokejové soutěže, do nějž bude Kobra vstupovat jako jeden z favoritů na postup do Chance ligy. Jejím prvním soupeřem v letošní sezóně budou svěřenci Michala Straky z Klatov, jenž na Braník zavítají už ve středu večer.

Západočeši loni patřili mezi nejlepší kluby druhé ligy a dá se předpokládat, že ani letos nebudou v soutěži jen do počtu. Jejich kádr přes léto prošel relativním minimem změn, všechny hlavní opory zůstaly – v přípravě červenobílý dres znovu oblékli produktivní forvardi Jiří Uhlík a Vojtěch Tulačka nebo obránci Jakub Houfek, Ondřej Leština a Jakub Slavík.

K určitým pohybům na soupisce Klatov ovšem přeci jen došlo. Ani jedno přátelské utkání v průběhu uplynulého měsíce za tým neodehráli útočníci Richard Kristl, Jakub Vavřička nebo David Michel. Poslední jmenovaný odešel do páté německé soutěže, zatímco aktuální informace o momentálních štacích Kristla s Vavřičkou nemáme. Znatelně se také obměnilo obsazení brankoviště – Adama Berana, jenž v létě posílil prvoligové Litoměřice, nahradila bývalá písecká jednička Martin Hauser. Krom něj budou také v klubu působit mladý Kristián Kolář z Plzně a izraelský reprezentant Nir Tichon.

Co se posil do pole týče, velkou roli by na západě Čech mohl v nadcházejícím ročníku hrát útočník Petr Eret. Talentovaný mládežnický reprezentant, jenž v Klatovech odehrál polovinu letní přípravy, loňskou sezónu rozdělil převážně mezi plzeňskou juniorku a Litoměřice, přičemž na šest utkání se mihl i ve druhé lize a na své konto si stihl připsat hned pět bodů. Krom něj se také po angažmá v Polsku do týmu vrátil bek Jan Walter.

Přípravu měli svěřenci Michala Straky poměrně pestrou. Na úvod 12. srpna porazili Písek 5:1, o den později pak uspěli v Kadani 5:2. Následovalo přátelské střetnutí s partnerskými plzeňskými indiány, kteří na klatovském ledě potvrdili roli jasného favorita drtivou výhrou 11:1. Západočeši se z této tvrdé rány nezvládli vzpamatovat, jelikož se jim nepodařilo uspět ani v jediném ze zbývajících zápasů – táborští kohouti je porazili 2:0 a 5:1 a nedařilo se jim ani v odvetách s Kadaní a Pískem. Uvidíme, jak se jim bude dařit ve středu na ledě Kobry.

související články


partneři klubu