20.09.2019

Kobra přivítá zatím neporažený Tábor

Libor Kokoška

V rámci třetího kola 2. ligy Kobra na svém kluzišti přivítá kohouty z Tábora. Tým z jihu Čech má za sebou výborný vstup do sezóny, když nejprve v úvodním kole rozstřílel celek China Golden Dragon a o tři dny později si poradil tím nejtěsnějším způsobem s nováčkem z Příbrami. Momentálně se tak Kohouti nacházejí na druhém místě, ani v jednom zápase navíc neinkasovali. Utkání začíná na zimním stadionu Kobry od 18:00 v sobotu 21. září .

Tábor na výborné výsledky z přípravy navázal i v druholigové sezóně. V úvodním kole vyjel do středočeského Slaného, kde se jako první český celek utkal v soutěžním utkání s čínským týmem China Golden Dragon. Kádr převážně složený z hráčů čínského původu, doplněný o trojici Čechů, proti silnému Táboru neuspěl a prohrál 0:7.

Druhé utkání bylo pro svěřence bývalého extraligového hráče Arpáda Györiho mnohem náročnější. Na domácím stadionu totiž přivítali nováčka z Příbrami, který kohoutům nedal nic zadarmo. Po přihrávce zpoza branky od Tomáše Hajiče nakonec Radek Seidl nadvakrát prostřelil příbramského gólmana.

Momentálně se Tábor v druholigové tabulce nachází na druhém místě se šestibodovým ziskem za vedoucím Kolínem pouze kvůli horšímu skóre. Ve dvou zápasech ani jednou neinkasovali, naopak se jim naopak podařilo skórovat rovnou osmkrát.

V jihočeské brance se střídá dvojice mladíků. Michal Novák nastupoval za kohouty už dříve, Dominik Šorf hostuje v Táboru z pražské Slavie. Oba brankáři mají na svém kontě po jednom utkání a jednom čistém kontě.

Nejproduktivnějším hráčem celku z města husitů je dlouholetá táborská opora Radek Seidl, který k jednomu přesnému zásahu z utkání s Příbrami přidal i další tři asistence. Daří se i mladíkovi Ondřejovi Šulkovi(1 + 2) či Janu Bártovi(1 + 2).

související články


partneři klubu