23.09.2019

Už jsem stoprocentně fit, říká Tomáš Plíhal

Libor Kokoška

Do svého prvního soutěžního zápasu v dresu pražské Kobry naskočil v domácím utkání proti jihočeskému Táboru Tomáš Plíhal. Do prvních dvou duelů v novém druholigovém ročníku nemohl zasáhnout kvůli drobnému zranění, které si přivodil koncem srpna. „Byla to pro mě dlouhá doba bez hokeje, teď už jsem ale stoprocentně fit,“ říká branický útočník, který před sezónou zamířil do Prahy ze severočeského Jablonce společně s Kamilem Bříškou, Lukášem Tondrem a později i Tomášem Mrkvičkou. Kobra nad Táborem nakonec vyhrála 4:3.

Zkušený útočník, který má na svém kontě takřka stovku startů v zámořské NHL, se při svém premiérovém duelu ihned gólově prosadil. „Kamil Bříška mi to tam sťuknul, myslel jsem si, že pojedu dva na jednoho s Lupínkem (Lukáš Tondr, pozn. red.), ten se ale někde zapomněl, takže jsem vystřelil a naštěstí dal i gól,“ popsal svou první soutěžní trefu. Dominik Šorf se po střele pod víko táborské brance půl minuty před koncem druhé třetiny jen marně natahoval, Kobra tak šla do vedení 3:2.

„Vstup do zápasu byl zejména pro mě těžký, dlouho jsem žádné utkání nehrál, poslední dobou jsem navíc moc nemohl trénovat. Ta hra ode mě byla taková těžkopádná.“ Kobře se přesto v úvodních minutách dařilo, pomohl tomu zejména gól Dominika Nováka, který branický celek poslal po 96 sekundách do jednobrankového vedení. Pak ale přišlo vystřízlivění, kohouti z Tábora dokázali na každou branickou branku adekvátně odpovědět, necelé tři minuty před koncem tak na světelné tabuli stále svítilo skóre 3:3. „S motivací jsme problém neměli. Do každého střídání jsme šli na sto procent.“ Na hřišti to při sobotním utkání sršelo emocemi, žádná větší strkanice se ale nesemlela. „Ani týmový výkon nebyl nic moc, určitě to nevypadalo tak, jak bychom chtěli hrát. Ale vyhráli jsme a to je pro nás teď to nejdůležitější,“ hodnotil po zápase branický forvard. Ten si při rozhodujícím gólu během přesilovky navíc připsal asistenci.

Plíhalovým návratem se tak opět zkompletovala obávané útočného trio složené z Kamila Bříšky, Lukáše Tondra a právě Tomáše Plíhala. V minulé sezóně jablonecká trojice získala dohromady neuvěřitelných 170 bodů. „Určitě chceme navázat na statistiky z minulé sezóny, pokud se nám třem bude dařit tak jako dneska, neměl by to být problém,“ bodový výčet bývalého hráče San Jose Sharks mohl být přitom mnohem větší, nebýt jeho odchodu do třetí německé ligy.

V příští kole, které se odehraje ve středu 25. září, čeká Kobru venkovní zápas v Kolíně. „Bude to bruslivý zápas. Výhodou pro ně navíc bude to, že je v Kolíně širší kluziště, než jsme zvyklí. Očekávám vyrovnaný zápas,“ hodnotí svého budoucího soupeře, kolínské kozly, jeden z nejzkušenějších útočníků v kádru Kobry.


partneři klubu