24.09.2019

Souboj o první místo! Braničtí ve středu zajedou do Kolína

Vojtěch Martinek

Po sobotní výhře nad Táborem čeká svěřence Miloslava Šeby další důležitá bitva. Los čtvrtého kola je totiž zavede do Kolína, tedy na půdu celku, se kterým momentálně sdílí první příčku. Braničtí tak mají příležitost se osamostatnit na čele tabulky a stát se posledním neporaženým týmem ve skupině Střed. Podaří se jim to? Úvodní buly bude vhozeno sedm minut po šesté večer.

Jednoduché to Pražané rozhodně mít nebudou. Kolín se dlouhodobě řadí mezi nejkvalitnější týmy třetí nejvyšší soutěže, přičemž zatím se mu daří i letos. V úvodních třech kolech ani jednou neokusil hořkou pachuť porážky a pokud si svou formu udrží i nadále, bude spolu s Táborem a Klatovy jedním z hlavních konkurentů Kobry na postup do kvalifikace o Chance ligu.

Pod taktovkou lodivoda Petra Martínka kozli odstartovali ročník domácí výhrou 3:1 nad David Servisem, po které na jejich led zavítali čínští draci. Exotický celek si ze středních Čech odvezl desetibrankový příděl, na němž se hattrickem a celkem čtyřmi body podílel David Šafránek. Další tři hráči si pak na svá konta připsali body tři – Jan Stehlík, Josef Malý a Michal Procházka.

Dosud poslední utkání sehrál Kolín na půdě nováčka z Příbrami, který papírově silnějšímu soupeři pořádně zatopil. V pětadvacáté minutě sice prohrával už 0:4, ve druhé polovině duelu se však vzchopil a málem se mu podařilo manko smazat. Hosté si však svůj náskok nakonec zvládli pohlídat až do závěrečné sirény, a po výsledku 7:5 si tak do tabulky připsali další tři body.

Je evidentní, že středeční soupeř Kobry s produktivitou problémy rozhodně nemá. To potvrzuje i pohled na kanadské bodování skupiny Střed – hned čtyři místa v první desítce patří hráčům Kolína, včetně toho prvního. Na něm najdeme jméno Davida Šafránka, který v průběhu prvních tří kol nastřílel úctyhodných sedm branek a na jednu sám přihrál. Třetí je pak se šesti asistencemi na kontě Dominik Zumr, pátý flek patří Michalu Procházkovi a ten desátý Janu Stehlíkovi. Poslední dva zmínění hráči mají shodný počet bodů, a to pět.

A co obsazení brankoviště? Mezi třemi tyčemi se Středočeši mohou spolehnout na šestadvacetiletého Martina Sejpala, který dres s kozlem na prsou obléká už osmou sezónu v řadě. Ten zatím odchytal všechny duely svého celku, přičemž jeho průměrný počet inkasovaných branek je momentálně rovných 2,00.

související články


partneři klubu