27.09.2019

Na Kobru přilétne čínský Drak, prodlouží Pražané vítěznou bilanci?

Vít Trubička

Po týdenní pauze se Kobra opět představí na domácím ledě. Soupeřem ji tentokrát bude tým China Golden Dragon, který se krčí u dna tabulky s pouhým jedním získaným bodem a který navíc v poslední době musel čelit odchodu čtyř hráčů. I to jistě Kobře hraje do karet v cestě za další výhrou.

Čínský nováček v druhé lize zatím nezažívá zrovna příjemný vstup do nové sezóny. Z šesti odehraných zápasů získali jen jediný bod po prohře v samostatných nájezdech s píseckými Králi. Jinak ale Zlatý Drak schytával jeden debakl za druhým. Už na počátku je porazil 7:0 Tábor a 10:0 Kolín. První gól vstřelil v čínském týmu Michal Kučera v utkání proti Příbrami, i ten ale Číňani prohráli 1:11.

Svou druholigovou misi pokračoval Zlatý Drak utkáním proti českobudějovickému David Servisu, jemuž podlehli 1:8. Pak ovšem sehrál dosud nejvyrovnanější utkání proti Písku. Vzájemná přestřelka dospěla až do samostatných nájezdů, v nichž měli Králové o něco více štěstí a brali dva body. Na to ale následoval dosud nejvyšší debakl, který Číňané obdrželi. Na domácím slánském ledě přivítali Příbram, jíž podlehli 2:19.

Před zápasem s Kobrou ale musí čínský tým čelit další nepříjemnosti. Tou je odchod čtyřech hráčů do Atlanty Gladiators, hrající americkou East Coast Hockey League. A byli to čtyři stěžejní osobnosti čínskému výběru. Cheng Zhang zastával roli kapitána a Yuyang Hou byl jeden z prvních hráčů, který se v Česku dokázal prosadit. Mimo těchto dvou ještě tým Zlatého Draka opustili Ruinan Yan a Jianing Guo.

Oba týmy se utkaly již v letní přípravě. Kobře se v něm podařilo zvítězit 7:3. Počátek utkání byl sice o něco vyrovnanější, přesto Číňané vždy jen dotahovali a jen v jednom případě se jim povedlo srovnat skóre. Za čínský tým se ale v tomto utkání dokázali prosadit jen čeští hráči, případně ti, kteří kádr čínského týmu již opustili.

Zatímco Kobra má na svém kontě úplně opačnou bilanci. Svou skupinou zatím prostupuje bez ztráty jediného bodu. Na úvod sezóny Kobra vyřídila Klatovy výsledkem 4:2, následně na soupeřově ledě porazili 5:2 Písek. Poslední dva utkání odehráli Pražané ve vyrovnaném duchu, 4:3 porazili Tábor, naposledy dokázali otočit vývoj utkání a připsat si tři body proti Kolínu.

Kobře tak po čtyřech úvodních kolech patří první místo tabulky se získanými dvanácti body. Střeleckou tabulku Pražanů vede letní posila Kamil Bříška s bilancí sedmi vstřelených gólů a dvou asistencí. Podaří se Kobře udržet stoprocentní bilanci a nasadit čínskému týmu další vysokou porážku? To vše bude k vidění již od osmnácti hodin na branickém zimním stadionu.

související články


partneři klubu