01.10.2019

Kobra jede do Příbrami, udrží nadále neporazitelnost?

Vít Trubička

V rámci šestého kola se Kobra vydá na stadion druholigového nováčka z Příbrami, v jehož kádru je také několik zvučných jmen. Středočechům se ale také ve své premiérové sezóně celkem daří, z šesti zápasů podlehli soupeři jen ve dvou a díky tomu se momentálně drží na třetím místě tabulky.

Příbramští vstoupili do nového ročníku s řadou zkušených hráčů. Asi největší osobností druholigového nováčka je zkušený útočník Ladislav Gengel, který posledních pět sezón strávil v kádru prvoligového Ústí nad Labem. Pár zářezů má ale i za Kobru. A to z ročníků 2004/05 a 2005/06, kdy na Braníku odehrál dvacet utkání s bilancí dvanácti gólů a shodného počtu asistencí.

Dalšími posilami Středočechů jsou například Petr Šinágl, rovněž zkušený hráč, který několik předchozích let nastupoval hlavně v Polsku a Německu. Nedávnou kobří minulost má také mladý forvard Adolf Straka. Řada hráčů do Příbrami přišla společně s licencí z pražských Letňan. Trenérem nováčka soutěže je Jan Tlačil, dosavadní trenér juniorky pražské Sparty se zkušenostmi z akademie Salzburgu, Francie a Švýcarska.

Příbrami se nejvíce dařilo v dvojutkání s China Golden Dragon. Vždyť v těchto bojích dokázali Středočeši nasázet do branky soupeře hned třicet gólů a jen třikrát inkasovat. Další výhru si připsali proti David Servisu, jehož smetli na domácím ledě 8:3. Celkem vydařený měli i samotný vstup do soutěže, když v prodloužení porazili Písek 3:2.

Co se prohraných zápasů týče, tak ani v nich nelze říci, že by Příbram nějak výrazně za svým soupeřem ostrouhala. Táboru na jeho kluzišti podlehla jen velmi těsně 0:1. Podruhé padla s kolínskými kozly. Tento zápas přinesl dramatickou přestřelku, kterou nakonec zvládl o něco lépe tým z Kmochova města. Příbram tak na svém ledě soupeři podlehla 4:6.

Oba týmy se v soutěžních utkáních naposledy střetly v sezóně 2001/02. V ní se více dařilo Kobře, která vyhrála hned tři ze čtyřech vzájemných zápasů. V kádru Kobry se tehdy vyskytovala jména jako Tomáš Vostárek, Pavel Čurda, či Patrik Šeba. Naproti tomu za Příbram bojovali Miroslav Mach, nebo Petr Svoboda.

Zatím naposledy se Kobra s Příbramí utkala v letní přípravě. Už od počátku prokazovala svou převahu, kterou korunovala pěti góly postupně v podání Šimona Antončíka, Tomáše Plíhala, Lukáše Tondra, Denise Heldáka a Aleše Knesla. Naproti tomu Lukáš Sochůrek neinkasoval ani jednou.

Podaří se tímto zápasem Kobře navázat na předchozí přípravný duel a protáhnout tak vítěznou šňůru již na šest utkání? Že to nebude nic jednoduchého ukazuje fakt, že Příbram zatím doma podlehla jen Kolínu, se kterým i Kobra hodně zápasila. Samotné utkání začíná na příbramském zimním stadionu v 18:30. Textový přenos z něj může sledovat na Onlajny.com.

související články


partneři klubu