02.10.2019

Dorost nestačil na Kladno, rozhodl závěr utkání

Vít Trubička


Tak tohle musí dorostence mrzet! Po heroickém výkonu nějaký čas vedli nad kladenskými Rytíři 4:2, přesto nakonec odcházejí z utkání bez bodu. Hosté využili svého vytrvalého tlaku v závěru utkání a otočili vývoj skóre na konečných 5:4 pro Rytíře. K udržení třech bodů ve vzájemné přestřelce tak chyběl jen malý kousek.


7. kolo, 02.10.2019 v 16:30

HC Kobra Praha

Rytíři Kladno

4:5

(0:2, 3:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 29. Strnad (Sekula, Král), 33. Půlpán (Strnad), 36. Procházka (Půlpán), 48. Půlpán (Bartoň) – 2. Šapovaliv, 3. Danda (Havel), 49. Šapovaliv, 50. Šapovaliv, 60. Hurta (Šapovaliv). Rozhodčí: Vidim – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 43. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.

HC Kobra Praha: Peyerl (Kadlec) – Jiráček, Nápravník A., Mašek, Bartoň, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Sekula (A), Půlpán, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

Rytíři Kladno: Gabriška (Jaňour) – Danda, Malý, Hvězda, Havel, Koštoval, Kohlíček (A), Sýkora – Vimmer, Holeček, Hurta, Nedvěd, Sojka, Adam, Šapovaliv (C)

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji kladenští hokejisté, kteří si hned od počátku vytvořili tlak na gólmana Peyerla. Ta byla korunována gólem Matyáše Šapovaliva již ve druhé minutě. 22 vteřin poté se Rytíři prosadili podruhé. Po vhazování se rychle přesunul před branku Ondřej Danda, jemuž se povedlo bleskově překonat Matiáše Peyerla a navýšit tak kladenské vedení.

Po druhém gólu Kladenských se ale hra vyrovnala a i domácí hokejisté se dostávali do střeleckých příležitostí. Proti obraně Rytířů ale neměli šanci na prosazení se. Naproti tomu ani kladenští hokejisté nedokázali v polovině první periody zakončovat, čímž se kotouč často přesouval z jedné strany na druhou.

Druhá polovina třetiny sice přinesla větší tlak na branku Kobry, přesto největší šanci měl Lukáš Strnad, když se utrhl a rychle vyjel proti Gabriškovi. Kladenský gólman ovšem pohotovým zákrokem kotouč lapil mezi betony. Obdobnou akci předvedl dvě minuty před koncem třetiny na opačné straně Štěpán Vimmer. Leč ke gólu nevedlo ani to, ani řada dalších akcí Kladna. Rytíři tak po první periodě vedli 2:0.

Úvod druhé třetiny patřil Kobře. Záhy však přišlo vyloučení na domácí straně, díky čemuž se chopili herního kormidla Rytíři. Gólman Peyerl ale dlouho zůstal ve střehu. Po vyrovnání početních sil se pozvolna dostávala Kobra do prostoru před kladenskou brankou, na Gabrišku ale vyzrát nedokázala.

Kladnu k dalšímu přesunu před branku soupeře pomohla další přesilovka. Matiáš Peyerl ale dokázal celou situaci ohlídat a spolu s obranou vyhazovat kotouče mimo útočnou třetinu Kobry. Naproti tomu po vyrovnání početních sil dokázala Kobra skórovat! Po rychlé kombinační akci vsítil první gól Pražanů Lukáš Strnad.

Vstřelený gól dodal Kobře apetit k dalším útočným výpadům proti brance Ondřeje Gabrišky. Proti tomu se Rytíři srdnatě bránili, když to nešlo herně, tak alespoň vyhodili kotouč na icing. Tlaku Kobry ale neodolali a došlo ke srovnání herního stavu! Matěj Půlpán převzal před brankou odražený kotouč od kladenského gólmana, kterou z první dorazil mezi tři tyče.

Tento stav se ale nelíbil kladenským hokejistům. Ti zahájili velký tlak na Kobří branku a prakticky neopouštěli soupeřovu polovinu. Z toho všeho ovšem do brejku dokázal vybruslit Matěj Půlpán, jehož střelu doslova dotlačil přes ležícího Gabrišku Viktor Procházka. Kobra tak dokázala otočit vývoj skóre ve svůj prospěch.

Pražanům ještě v závěru třetiny pomohla přesilovka. Při ostřelování kladenské branky dokonce zazvonila tyč. Další gól ale již ani na jedné straně nepadl. Kobra díky tomu vstupovala do závěrečné periody s mírným náskokem.

I počátek třetí třetiny patřil spíše kladenským hokejistům, kteří se ovšem k větší akci na Peyerla nedostali. Hra tak pokračovala přetahovanou od jedné branky k druhé. Postupem času ale utkání gradovalo a přibývalo i množství vyloučení. Kobra dokonce v jednu chvíli měla přesilovku pět na tři, kterou využil svou druhou trefou Matěj Půlpán.

Jeho gólem se ovšem hra změnila v přestřelku, neboť Rytíři dokázali dvěma rychlými góly z hole kapitána Matyáše Šapoliva vyrovnat a zdramatizovat tak závěr třetí třetiny. Sám tento hráč zkompletoval hattrick do kobří branky.

Další průběh utkání přinesl opět časté přenášení hry od jedné branky k druhé a naopak. Držela se v rychlém tempu, přesto nadále vyrovnaném. Ve střehu tak museli být oba gólmani, kteří neměli chvilku klidu..

Kladenským ještě v závěru pomohla přesilovka, v níž ostřelovali domácího gólmana Peyerla. Tlak hostí tak gradoval a domácí gólman měl párkrát na mále. Až nakonec také 38 vteřin před koncem inkasoval a Rytíři se dostali do vedení 5:4. To oba týmy rozzuřit k větší potyčce. Kobra to ještě v závěru zkoušela bez gólmana, přesto to ke gólu nepomohlo a trochu smolně tak prohrála o jediný gól.




partneři klubu