04.10.2019

Jedeme dál, na Braník přijedou České Budějovice

Vojtěch Martinek

Po středeční vysoké porážce na ledě Příbrami čeká Šebovy svěřence další střetnutí. Branický celek se po týdnu opět představí na domácím ledě, kde v sobotu večer vyzve na souboj českobudějovický David Servis. Potvrdí roli favorita? Utkání začíná přesně v šest hodin večer.

Kobra v posledním kole přišla o neporazitelnost. Na půdě druholigového nováčka dostala tvrdou lekci – po první třetině prohrávala už 0:3, v šestadvacáté minutě pak po čtvrtém inkasovaném gólu Sochůrka v brankovišti vystřídal Langer. Ani on si ale nevedl úplně nejlépe, a Braničtí si tak nakonec do Prahy odvezli vysokou porážku 2:7. V sobotu se tak budou snažit opět naladit na vítěznou vlnu.

Jejich soupeřem bude David Servis, kterému se zatím příliš nedaří. Z úvodních šesti duelů sezóny uspěl jen ve dvou a šestibodový zisk mu stačí jen na šestou příčku v tabulce skupiny Střed. Hůře jsou na tom pouze hráči Písku a čínských draků, na jejichž úkor shodou okolností sobotní soupeř Pražanů nasbíral ony dva úspěchy – exotického soupeře 22. září ve Slaném smetl 8:1 a o tři dny později doma ubránil body před Králi výsledkem 7:4.

Od té doby si Jihočeši na své konto připsali jen dvě prohry. Před týdnem padli v Příbrami vysoko 3:8 a ve středu na svém ledě přivítali silný Tábor, kterému podlehli 1:4. O jejich neúspěchu v utkání s kohouty rozhodla první třetina, po které, stejně jako Kobra v Příbrami, prohrávali o tři branky a manko už do konce utkání smazat nezvládli.

Co se kanadského bodování týče, jasného tahouna bychom v kádru David Servisu hledali jen těžko. O první příčku se totiž dělí hned pět útočníků: Miroslav Tejko (4+1), Jakub Marek (3+2), Martin Beránek (2+3), Štěpán Hřebejk (2+3) a Tomáš Vak (2+3) – všichni nasbírali shodně pět bodů.

V brankovišti je pak situace o dost jasnější. Budějovickou jedničkou je dvacetiletý Vlastimil Marek, který krom jedné devatenáctiminutové pasáže v zápase s Klatovy odchytal všechny duely David Servisu, přičemž jeho průměr inkasovaných branek je 4,40. Poslední periodu střetnutí se Západočechy pak odchytal o rok starší David Němec.

související články


partneři klubu