10.10.2019

Dorost potrápil favorita, z duelu s Litvínovem bere dva body

Vít Trubička


Tak tohle se kobřím dorostencům povedlo na výbornou! Dlouhou dobu sahali po třech bodech, které se sice nepovedly, přesto nakonec dokázali Litvínov udolat v samostatných nájezdech. Výhra je to o to cennější, neboť Litvínov jen díky skóre nebyl na prvním místě tabulky.


9. kolo, 10.10.2019 v 16:00

HC Kobra Praha

HC VERVA Litvínov

5:4sn

(2:2, 1:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Strnad (Procházka), 10. Procházka (Jiráček), 35. Svoboda, 53. Sekula (Bauer), rozh. náj. Procházka – 1. Brouček (Postl), 15. Dej, 47. Iljuk (Kočárek), 60. Brouček (Vopat) . Rozhodčí: Kubíček D. – Kučera, Kubíček V. Vyloučení: 4:5, navíc Iljuk (LIT) - 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

HC Kobra Praha: Peyerl (Kadlec) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Bartoň, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Sekula, Půlpán, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

HC VERVA Litvínov: Herkommer (Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík (A), Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Skuhrovec, Beran, Vít, Kočárek, Iljut, Krocker, Vopat (A), Dej (C), Brouček.

Komentář k utkání

První třetina přinesla rychlý nástup Litvínova do utkání. Proto již v patnácté vteřině utkání otevřel skóre Dominik Brouček. Pak ale nastala první přesilovka Branických, v níž dostali svého soupeře pod tlak. Ten následně využil krátce po jejím skončení v podobě vyrovnávací trefy Lukáš Strnad. Byl to ovšem Litvínov, který byl v další fázi aktivnějším týmem. Tedy až do chvíle, kdy se vynořil před brankou Herkommera Viktor Procházka a otočil skóre ve prospěch Kobry.

Druhá polovina první periody přinesla několik početních výhod chemiků v krátkém čase. Díky jedné takové také dokázali srovnat zásluhou Daniela Deje. V aktivitě pak do konce třetiny pokračovaly oba celky, leč střelecky se neprosadil ani jeden a před další fází hry došlo k vyrovnání skóre.

Do druhé třetiny vstoupila o něco lépe Kobra. Ovšem ta se dlouho ke gólu nedostala. Totéž se ovšem dá říct i o litvínovských hokejistech. Velkou roli v druhé třetině sehráli oba gólmani, jak Matiáš Peyerl, tak Petr Herkommer. Díky tomu došlo k další gólové trefě až v 35. minutě, kdy se z brejku prosadil Jakub Svoboda. Právě ten měl o chvilku později na své holi navýšení vedení Kobry z velmi podobné situace, leč tentokrát minul a Kobra tak vstupovala do třetí třetiny s jednogólovým náskokem.

Úvod třetí třetiny znovu patřil Litvínovu. Chemici se také záhy dostali k vyrovnávací trefě, kterou dokázal vsítit Erik Iljuk. Posléze si šli také tvrdě za vítězstvím. Vše ale přerušila další přesilovka Kobry. Tu sice Pražané dlouho nezvládali zcela dle představ, ovšem nakonec se do brejku vyřítil Filip Sekula a v 53. minutě získal opět vedení pro svůj tým.

Samotný závěr třetí třetiny pak přinesl doslova drtivý tlak Litvínova. Chemici ale dlouho nedokázali vyzrát na Peyerla, ačkoliv v některých šancích měl gólman Kobry velmi na mále. K vyrovnání tak došlo až v jednom z nejzazších momentů, kdy k němu dojít mohlo. Sedmnáct vteřin před koncem se opřel do kotouče Dominik Brouček a poslal utkání do prodloužení.

V prodloužení se jak Kobra, tak Litvínov střídali ve střeleckých příležitostech, žádný z nich ale nebyl tak výrazný, aby ohrozil, ať už jednoho, či druhého gólmana. K vidění tak byly i samostatné nájezdy. Ty se ovšem Kobře vydařily na výbornou. Pražané dokázali proměnit hned tři, kdežto Litvínov jen jeden jediný. Rozhodující nájezd trefil Viktor Procházka. Kobra si tak připsala velmi důležité dva body z vyrovnaného boje.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Nepovedl se nám vstup do zápasu. Chtěl jsem po klucích, aby se koncentrovali celých šedesát minut, avšak hned v prvním střídání jsme dostali gól. Byla to taková velká facka. Naštěstí se nám povedlo zápas otočit na 2:1. Byly to takové šťastné góly, ale nastartovali jsme se díky nim. Kluci pak cítili šanci, že by to mohlo dobře dopadnout. Samozřejmě, Litvínov měl víc ze hry, byl víc na puku, přestřílel nás, což jsme očekávali. Ale takovou bojovností a zaujetím pro hru jsme zápas drželi a vedli jsme. Bohužel sedmnáct vteřin před koncem jsme dostali gól na 4:4, trochu se nám opakovalo to, co jsme měli s Kladnem. Na koncovku zápasů se ještě musíme zaměřit, ale celkově klukům za zápas patří dík a myslím si, že jsme si zasloužili uhrát vítězství.

Martin Trvzník (HC Litvínov): Po patnácté vteřině jsme vedli 1:0 a kluci si mysleli, že to půjde samo. Dostali jsme nešťastné góly. Myslím si ale, že jsme byli celý zápas lepší, jen jsme nedali gól. Kobra využila z minima maximum, za dvě třetiny měla asi jen šest střel na branku. Avšak můžeme si za to sami vlastní nemohoucností a špatně nastavených hlavách. Frajeři si mysleli, že po šesti výhrách to půjde samo. Nešlo. Nehráli jsme takový ten "ošklivý" hokej, nebojovali jsme, mysleli jsme, že to uhrajeme profesorsky, dostali jsme těžkou lekci.



partneři klubu