11.10.2019

Kobra vyráží na západ Čech do Klatov

Barbora Wolfová

Dalším venkovním utkáním pro Kobru bude duel na západě Čech na ledě SHC Klatovy. Poslední venkovní zápas, a to proti Příbrami, byl pro žlutomodré jediný ztrátový v této sezóně. Klatovy se potřebují bodově přiblížit ke Kolínu, na který ztrácejí právě tři body. Utkání začíná v sobotu v 17:30.


Ve vzájemných duelech je na tom o trochu lépe hostující tým. Kobra z posledních pěti zápasů vyhrála dva v základní hrací době a jeden v prodloužení. Klatovy naposledy proti tomuto soupeři vyhrály v říjnu roku 2018.

Kobra v uplynulých sedmi kolech sesbírala 18 bodů a tím se drží na druhé příčce. První místo prozatím okupuje Tábor, který má oproti Branickým odehráno o zápas více a ač je na tom bodově totožně, má lepší poměr vstřelených a inkasovaných branek. Jediným prohraným zápasem Kobry v této sezóně byl poslední venkovní zápas, kde Příbram jednoznačně vyhrála poměrem 7:2. Byla tak jediná, která dokázala obrat Pražany o body. Tým z hlavního města je i díky Lukáši Sochůrkovi, který odchytal pět zápasů, tým s nejméně prohrami. Právě Lukáš Sochůrek zná Klatovy z týmu nejlépe, protože zde odehrál v sezónách 16/17 a 17/18 přes 30 zápasů. V pražské ofenzivě jsou vedoucí Kamil Bříška, který nasbíral 17 bodů (10+7) a Lukáš Tondr s 11 body (2+9).

Klatovy s dvanácti body obsazují páté místo tabulky skupiny střed. Při pohledu na tabulku porazily týmy, které jsou pod nimi a navíc dokázaly získat tři body proti čtvrtému Kolínu. Právě na Kolín ztrácejí tři body, které je od vyšší pozice dělí. Žolíkem v klatovském útoku je Josef Roubal, který má v osobních statistikách 15 kanadských bodů (7+8). Západočeskou bránu prozatím převážně chránil Kristián Kolář, který odchytal pět zápasů.

související články


partneři klubu