15.10.2019

Doma zatím neporažená Kobra přivítá trápící se písecké Krále

Libor Kokoška

Základní část druhé ligy se nezadržitelně blíží do své čtvrtiny. Souboj mezi pražskou Kobru a jihočeskými Králi z Písku odstartuje už 9. hrací kolo. Jako velký favorit do utkání vstoupí braničtí hokejisté, ti byli v minulém vzájemném střetnutí úspěšnějším celkem a z píseckého kluziště si vezli všechny tři body po pohodlné výhře 5:2.

Doma zatím stoprocentní Kobra by ráda napravila zaváhání ze soboty, když v západočeských Klatovech prohrála nečekaně 3:5. Pražský tým srážely zejména zbytečná vyloučení, celých 18 minut se totiž hráči v modro-žlutých dresech museli obejít bez jednoho spoluhráče. Z domácího stadionu by si ale svěřenci Miloslava Šeby rádi vytvořili nedobytnou pevnost, zatím zde ani jednou neprohráli, v předminulém kole navíc rozstříleli českobudějovický David Servis vysoko 7:0.

Branickou jedničkou je Lukáš Sochůrek. Ten už odchytal sedm utkání s průměrem tří obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Lukáš Langer. Velkým postrachem pro všechny druholigové týmy je první útočná trojka Kobry. Kamil Bříška (10 + 8), Tomáš Plíhal (7 + 5) a Lukáš Tondr (2 + 10) patří k těm nejlepším hráčům, které můžeme na kluzištích třetí nejvyšší tuzemské soutěže spatřit.

Písek po změně identity klubu nezažívá ideální vstup do sezóny. Jihočeští Králové zatím bojují o poslední postupové místo do play-off s trápícími se Českými Budějovicemi. Jako jediný celek ze skupiny Střed navíc ztratili bod s China Golden Dragon, když dokázali čínskou reprezentaci porazit až po samostatných nájezdech. V posledním duelu překvapivě na domácím kluzišti porazili Příbram 5:2. Na venkovním kluzišti dokázali Jihočeši bodovat pouze jednou, když si po výhře nad zlatým drakem vezli ze Slaného tři body.

Jedničkou Písku je talentovaný ústecký odchovanec Petr Hamalčík, záda mu kryje o rok starší Richard Kříž. Nejproduktivnějším hráčem středečního soupeře je Adam Novák (5 + 3) společně s Lukášem Bednaříkem(2 + 6). Nejnovější jihočeskou posilou je písecký odchovanec Jakub Čížek, který zamířil do druhé ligy na střídavé starty z českobudějovického Motoru.

Středeční utkání bude speciální pro důrazného obránce Tomáše Mrkvičku, ten totiž za Písek před svým odchodem do Francie nastoupil ke čtyřem utkáním. V sezóně 2009/10 na jihu Čech hostoval z prvoligových Benátek nad Jizerou. Píseckou minulost má za sebou i branický kapitán Šimon Antončík, ten ve žluto-modrém dresu odehrál 42 zápasů.

související články


partneři klubu