18.10.2019

Kobra jede k Jordánu, ve šlágru kola vyzve Tábor

Vojtěch Martinek

Sveřence Miloslava Šeby v sobotu čeká veledůležité střetnutí. Los desátého kola je totiž zavede na půdu táborských kohoutů, tedy aktuálního lídra tabulky skupiny Střed, kterého už v aktuálním ročníku jednou porazili. Zvládnou to i tentokrát? Úvodní buly bude vhozeno v šest hodin.

Pro Kobru bude střetnutí s Táborem obzvlášť důležité. Poté, co ve středu ztratila bod v náročném souboji s Pískem, se totiž nyní dělí o druhou příčku tabulky s Kolínem a případná prohra by mohla znamenat dočasný pád na třetí místo.

Jednoduché to Braničtí rozhodně mít nebudou. Kohouti do nové sezóny totiž vstoupili excelentně a v prvních deseti utkáních padli jen dvakrát. Co stojí za jejich úspěchem? Hlavně dobrá obrana a výborná práce gólmanů – vždyť dosud inkasovali jen dvanáctkrát, přičemž hned v pěti duelech nedovolili svým soupeřům ani gól.

Jedním ze dvou týmů, kterému se zatím povedlo přijít jihočeské defenzivě na kloub, je ale právě Kobra. Hokejisté z Prahy v prvním vzájemném střetnutí 21. září poslali za Šorfa hned čtyři trefy, což se jinému celku dosud nepovedlo. V posledním kole tomu měla blízko Příbram, která ale nakonec padla 3:6.

Celek od Jordánu ale vyniká i v útoku, s čtyřiapadesáti vstřelenými brankami na kontě je druhým nejproduktivnějším týmem skupiny Střed. Lépe je na tom shodou okolností jen druholigový nováček z Příbrami. Jasného lídra bychom ovšem v kádru Tábora hledali těžko: hned tři hráči, Ondřej Šulek (6+6), Jan Bárta (3+9) a Patrik Zayml (2+10), nasbírali celkem dvanáct kanadských bodů, zatímco Radim Heřman (5+6) jich má jedenáct a další trojice, tentokrát sestávající se z Dominika Havelky (4+6), Radka Seidla (3+7) a Milana Dančišina, deset.

V brankovišti je pak situace o něco málo jasnější. Šest duelů zatím odchytal Michal Novák, Dominik Šorf pak hájil jihočeskou klec v těch zbývajících. První jmenovaný dosud udržel čisté konto hned čtyřikrát, ten druhý pak jednou. Před branickou ofenzívou tak stojí pořádná výzva.

související články


partneři klubu