22.10.2019

Další důležitá bitva! Na Braník zavítají kozli

Vojtěch Martinek

Los druhé ligy je neúprosný. Po náročné sobotní bitvě na ledě prvního Tábora, kterou Kobra zvládla 4:2, nyní svěřence Miloslava Šeby čeká další těžká zkouška. Na Braník totiž ve středu přicestuje silný Kolín, se kterým Pražané momentálně sdílí druhou příčku tabulky – oba výběry totiž dosud nasbíraly přesně dvacet bodů. Úvodní buly je na programu v šest hodin večer.

Kolínští mají v letošním ročníku naprosto identickou bilanci jako jejich středeční soupeř – osm výher, z toho jedna po prodloužení, a dvě porážky. Do Prahy přijedou ve výborné formě, od začátku října totiž neprohráli a postupně si poradili s Pískem, Táborem, David Servisem, Čínou a Příbramí, kterou v posledním kole na svém ledě porazili 4:2.

Na Branické ale byli v dosud jediném vzájemném zápase krátcí. Poprvé v aktuální sezóně na sebe středeční soupeři narazili 25. září, přičemž Kobra do utkání vstoupila špatně a v jeho polovině prohrávala 1:4. V posledních deseti minutách prostřední části ovšem snížili Dominik Novák a Tomáš Plíhal, přičemž po přestávce patřil led kolínské haly hostům. Ti dalšími třemi brankami dokonali obrat a po výhře 6:4 si do hlavního města odvezli všechny body. Hattrickem se v duelu blýskl momentálně nejproduktivnější hráč Pražanů Kamil Bříška, který dosud nasbíral devatenáct bodů za deset branek a devět asistencí.

Kanadskému bodování kozlů pak kraluje jejich dlouholetá opora David Šafránek. Osmadvacetiletý forvard, který si ve své kariéře připsal i tři extraligové starty v dresech Mladé Boleslavi a Hradce Králové, má na svém kontě už celkem dvaadvacet bodů. Čtrnáct gólů a osm asistencí z něj dělá nejenom nejlepšího hráče Středočechů, ale i celé skupiny Střed. Pozor si také branická obrana bude muset dát na Jana Stehlíka (6+13, 19 bodů) nebo Dominika Zumra (2+11, 13 bodů).

V brankovišti se pak středeční hosté mohou spolehnout na Martina Sejpala, který dres s kozlí hlavou na prsou obléká už osmou sezónou. Mladoboleslavský odchovanec odchytal devět z deseti dosud odehraných duelů, přičemž jeho průměr inkasovaných branek je 2,32. V duelu s Klatovy na konci září pak kolínskou klec střežil Ondřej Martínek, jenž za šedesát minut inkasoval pětkrát.

související články


partneři klubu