25.10.2019

Denis Heldák: Byl to můj nejrychlejší hattrick

Libor Kokoška

Kobra navázala na dobrý výkon z jihočeského Tábora domácí výhrou nad Kolínem. Kozli nakonec prohráli 1:5, lví podíl měl na tříbodovém zisku domácích Slovák Denis Heldák. Ten totiž už po dvanácti minutách hry zkompletoval hattrick. Krom tří vstřelených branek si branický útočník připsal do statistik i dvouminutové vyloučení za podrážení, z následného oslabení ale Kobra neinkasovala.

Hráči s hadem na dresu měli vysněný vstup do středečního utkání. Už po 89 sekundách hry totiž chvilku po buly před kolínskou brankou našel Aleš Furch Denise Heldáka, který přesnou trefou poslal Kobru do vedení. „Na vrchol kruhu jsem dostal od Aleše Furcha přihrávku a vystřelil jsem. Dobře před brankou clonil Šimon Antončík, takže gólman na puk neviděl,“ hodnotil svou první trefu v zápase produktivní slovenský útočník.

Gólová chuť ale ani po úvodní brance domácí hokejisty nepřešla. V desáté minutě šla Kobra do vedení 2:0 a opět zásluhou Denise Heldáka. „Dorážel jsem puk do branky nadvakrát, nakonec se mi povedlo puk protlačit mezi betony.“ Přeplněné tribuny branického zimního stadionu ještě ani neutichly a hráči ve žluto-modrém dresu se opět radovali. Heldák totiž přesnou trefou zkompletoval jeden z nejrychlejších hattricků své kariéry. „Je velmi pravděpodobné, že to byl můj nejrychlejší hattrick,“ s úsměvem na tváři odvětil hráč, ke kterému se ihned po zápase upínala nevšední pozornost.

Debakl kolínského celku pokračoval ve čtrnácté minutě, když se do listiny střelců zapsal Tomáš Šťastný. „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, utekli jsme jim o čtyři góly. Do konce utkání jsme se pak snažili udržet stav, což se nám povedlo.“

Kolínským kozlům se sice podařilo ještě těsně před koncem druhé třetiny snížit na tříbrankový dostřel. Hráči Kobry se už ale o výsledek zápasu nestrachovali. „Nebáli, věřili jsme gólmanovi a bekům, že to ubrání, což se jim nakonec povedlo.“ Během rozhovoru po zápase se z domácí kabiny linula hlasitá hudba, v týmu teď podle Denise Heldáka panuje dobrá atmosféra. „V kabině je pohoda,“ řekl teprve dvaadvacetiletý talentovaný hokejista.

V příští kole, které se odehraje už v sobotu, čeká Kobru zápas ve Slaném, kde nastoupí proti trápícímu se China Golden Dragon. „Bylo by fajn, kdybych opět dal hattrick, hlavní je ale to, abychom tam vyhráli.“


partneři klubu