30.10.2019

Pátá výhra v řadě! Braničtí otočili vyhrocený duel s Příbramí

Vojtěch Martinek, Marek Baloun


Středeční duel mezi Kobrou a Příbramí rozhodně nenudil, bezmála sto padesát diváků sledovalo vyhrocenou bitvu plnou branek i vyloučení. Těžký duel nakonec dopadl lépe pro domácí, kteří v závěrečném dějství třemi brankami dokonali obrat, a připsali si tak na konto další úspěch! Pátá výhra v řadě navíc upevnila jejich pozici na čele tabulky, druhý Tábor na ně nově ztrácí tři body. Svěřenci Miloslava Šeby navíc mají oproti kohoutům jedno utkání k dobru.


13. kolo, 30.10.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

5:2

(1:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Bříška (Plíhal, Tondr), 28. Bříška (Plíhal, Tondr), 46. Šteiner (Plíhal, Mrkvička), 47. Smejkal (Šťastný, Šefl), 56. Šťastný (Plíhal, Bříška) – 10. Panna (Saňa, Hlaváček), 20. Josefus (Brzák). Rozhodčí: Šperl – Vavruška, Rubáš. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. Diváci: 142. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Knesl, Valík, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Tondr, Bříška (A), Hlinka, Furch, Petrov, Šťastný, Novák, Plíhal, Smejkal, Antončík (C).

HC Baník Příbram: Čech – Holý, Saňa, Hlaváček, Straka, Rittig T., Rittig J. – Čurda, Chlouba, Káník, Šinágl (C), Rohlík (A), Kolouch, Tlačil, Josefus (A), Panna, Brzák, Jindra, Svoboda.

Komentář k utkání

Utkání od prvních sekund bylo v rychlém tempu a těžila z toho především Kobra. Pražané drželi Příbram v zámku, cestu k Jakubu Čechovi ale nenašli. Nejblíž brance byl v 6. minutě Kamil Bříška, který po křižné přihrávce od Tomáše Plíhala vypálil přesně na branku a gólman čech musel puk vyrazit lapačkou. Kobra pak šla do čtyř po faulu Tomáše Šťastného a byť to Příbrami trvalo, nakonec se pět sekund před vypršením trestu prosadil z pravého kruhu pod víko Ondřej Panna. To ale zůstalo bez odpovědi rovných čtyřicet vteřin. Kamil Bříška si po dobré přihrávce od Tomáše Plíhala objel Čechovu klec, vymíchal gólmana a bekhendem zasunul puk k levé tyči. V polovině třetiny se Kobra dočkala první přesilovky, která se po půl minutě změnila na výhodu dvojnásobnou. Domácí ale trestuhodně nevyužili tuto, ani další jednu, kdy na trestné horníků skončila dokonce trojice hráčů. Už to vypadalo, že první třetina skončí nerozhodně, šestadvacet vteřin před sirénou využil Petr Josefus zmatků domácí obrany, ztečoval střelu Luboše Brzáka a zmatenému Sochůrkovi nezbylo než lovit puk ze sítě.

Druhá třetina toho moc nepřinesla. Týmy se přetahovaly v iniciativě, Příbram se ale nedostávala do koncovky a Kobře zase radost kazil gólman Čech. Příbram si sice postupem času budovala tlak, nakonec ale krátce před polovinou zápasu přišla o vedení. Lukáš Tondr nejprve vyvezl povedeně kotouč do útočného pásma, kde se ten dostal ke Kamilu Bříškovi, který nakonec procpal puk za záda středočeského gólmana a obávaná první pětka tak mohla opět slavit. Ve zbytku třetiny už se nic velkého nestalo. Kobra i Příbram měla po jedné přesilovce, kterou ani jeden celek nevyužil, a ani střely, byť pěkné, za zády gólmanů neskončily.

Zkraje poslední třetiny se do toho Kobra opřela a slavilo se hned dvakrát. Nejprve braničtí konečně využili přesilovku pět na tři, když se prosadil Dominik Šteiner, o čtyřiasedmdesát sekund později se dostal do úniku přes půlku hřiště Jan Smejkal, vymíchal Čecha a zakončil za jeho záda. To na ledě probudilo emoce a začalo se opět vylučovat na obou stranách. Z toho ale těžila jen Kobra. Tomáš Šťastný dostal od Plíhala přihrávku od mantinelu, otevřela se před ním prázdná klec a hvězda Kobry stvrdila dominanci první útočné pětky.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Vstup do první třetiny byl z naší strany dobrý. Dá se říct, že v forčekingu jsme nebyli špatní, až na to, že soupeř se snažil z našeho tlaku chodit do brejku a dostal se do vedení. Nicméně se nám podařilo srovnat. V druhé třetině jsme si vytvořili větší tlak na branku, moc často nám to tam ale nepadalo. Měli jsme totiž jen osm střel. Ve třetí třetině už byla střelba daleko lepší. Potom se nám povedlo využít přesilovku na 3:2 a Smejkal zvýšil z brejku na 4:2. Hru jsme pak měli ve svých rukou. Z naší strany dobrý výkon, hokej měl dobrou úroveň, hrálo se nahoru dolů a byla otázka, kdo udělá více chyb. Je škoda, že Tondr má zranění malíčku a nevíme, zda bude k dispozici na sobotu. Na marodce je totiž i Heldák, který má problémy se zády. Dostanou ale příležitost další, aby ukázali, že mohou v týmu pracovat. Budeme se ale v Českých Budějovicích snažit uhrát tři body."

Jan Tlačil (HC Příbram): "Utkání bylo poznamenáno spoustou vyloučení, toť vše."



partneři klubu