01.12.2019

Milan Davídek: Celý tým hrál výborně

Barbora Wolfová, Vojtěch Martinek

Hokejisté Kobry sobotní výhrou nad David Servisem prolomili černou sérii – nepočítaje povinná vítězství nad Čínou prohráli pětkrát v řadě. Ukončit šňůru neúspěchů pomohla i nejnovější posila Kobry, útočník Milan Davídek, který se do svého mateřského klubu vrátil poprvé od sezóny 2012/13, a hned v prvním duelu v branickém dresu zaznamenal tři body za dvě trefy a asistenci.

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli za tři body. V první třetině jsme měli spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Ve druhé se s těmi góly už protrhl pytel a jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Jak se zrodil váš přestup na Kobru?
Kontaktoval mne pan Šeba, jestli se nechci vrátit do mateřského klubu. Tam, kde jsem začínal. Sezónu jsem začínal v Jihlavě a jsem rád, že jsem mohl jít sem.

Vzpomínáte na své začátky na Kobře?
To už je strašně dávno. Měl jsem to sem kousíček a Kobra je výborný klub s takovou krásnou rodinnou atmosférou. Opravdu jsem rád, že se sem mohu na chvilku vrátit.

Znal jste někoho z kabiny?
Někoho ano, s některými jsem vyrůstal. Vedení mne tu navíc zná už od mala, přišel jsem sem vlastně ve třech letech. Parta je tu super, kluci jsou parádní.

Co je pro vás největší výhodou angažmá na Kobře?
Veliký prostor na ledě, za který mockrát děkuji. To je asi jediné, co teď potřebuji, abych se dostal zpět do formy a byl takový, jaký jsem býval.

Hned v prvním zápase jste nasbíral tři body...
Jsem rád, že jsem se dvakrát trefil a dokázal jsem pomoci ke třem bodům. Výborně ale hrál celý kolektiv, všechny tři lajny. Dobře také zachytal Sochy (Lukáš Sochůrek, pozn. red.) v bráně a od toho se to vše odvinulo.

Jak byste popsal vaše dva góly?
První gól jsem dal z úniku, tam mě výborně našel Denis Heldák a pak jsem se z nájezdu prosadil. Druhý jsem dal z otočky, vůbec jsem se nekoukal a spadlo to tam.

Kobra se v posledních kolech trápila, nepočítaje zápasy s Čínou, před dnešním duelem prohrála pětkrát v řadě. Bylo to poznat v kabině?
Já jsem dorazil teprve včera, ale abych se přiznal, nic takového jsem nepoznal. Panovala dobrá nálada. Je to sport, když se prohraje, je potřeba zůstat pozitivní. Nemůžete být nějací otrávení, ale věřit tomu, že se příští zápas povede.

Jaké jsou vaše cíle s Kobrou?
Rozhodně postoupit. Jít pomalu krůček po krůčku přes play-off až do první ligy. Vždycky byl takový můj malý sen dotáhnout Kobru o trochu výš.

Kdyby se vám to povedlo, zůstal byste tu?
To je ve hvězdách. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ještě daleká budoucnost, ale bylo by krásné, kdyby se to opravdu povedlo.

(Zdroj fotografie: hokejkv.cz)


partneři klubu