03.12.2019

Naváže Kobra v Klatovech na sobotní výhru proti David Servisu?

Vojtěch Martinek

Tuhý boj o čelo tabulky pokračuje dál, ve středu bude program druholigové skupiny Střed pokračovat dvaadvacátým kolem. Branické čeká cesta do Klatov, na které nemají ty nejlepší vzpomínky – poslední měření sil se Západočechy totiž skončilo vysokou porážkou 1:8. Odčiní svěřenci Miloslava Šeby debakl a naváží tak na víkendovou výhru nad Budějovicemi? Úvodní buly je naplánováno na šestou večer.

Hned v úvodním utkání sezóny sice Kobra Klatovy porazila 4:2, od té doby už ale na farmu Plzně byla krátká – odveta na půdě soupeře skončila porážkou 3:5 a třetí duel vysokým debaklem 1:8. "Vzhledem k tomu, že nám to v Budějovicích šlo až moc jednoduše, tak si možná někteří mysleli, že dnes to bude totéž. Tvrdě jsme narazili," hodnotil tehdy nepovedené utkání kouč Miloslav Šeba. "Bylo to špatné, ale na druhou stranu jsme asi potřebovali si takhle sednout na zadek, někteří hráči obzvlášť."

Jednoduché to Pražané nebudou mít ani ve středu – Klatovy si od posledního měření sil s Branickými připsali na konto dvě porážky a čtyři výhry, přičemž momentálně se vezou na tři zápasy dlouhé vítězné šňůře. Tu odstartoval výsledek 6:2 proti silnému Kolínu, na kterou Západočeši navázali povinným úspěchem 6:3 proti Číně a v posledním dosud odehraném utkání zneškodnili Příbram 3:2 po samostatných nájezdech. Na domácí půdě navíc naposledy prohráli 23. října.

Obrana Kobry si bude muset dát pozor obzvlášť na produktivního Josefa Hasmana, který s pětadvaceti body (16+9) vede kanadské bodování soupeře. V těsném závěsu za ním je Jiří Uhlík (13+11), opomenout nelze ani Jakuba Procházku (10+11) či Josefa Roubala (16+9). Nutno podotknout, že poslední zmíněný v aktuální druholigové sezóně sice průměrně sbírá téměř dva body na zápas, dres SHC na sebe ale naposledy oblékl před více než měsícem, a jeho start proti Kobře je tak nejistý.

Jedničkou Klatov je letos Kristián Kolář, který nastoupil k třinácti duelům a jeho průměr inkasovaných branek činí 2,51. Porovnatelný čas v brankovišti pak strávili Karel Čech (prům. 4,17) a Adam Beran (prům. 2,45) – první jmenovaný má ve statistikách jen deset minut více. Čtveřici západočeských gólmanů uzavírá Marek Micka, jenž jejich svatyni střežit jen v duelu proti Táboru, v němž inkasoval celkem pětkrát.

související články


partneři klubu