06.12.2019

Braničtí v sobotu přivítají Písek, vrátí mu listopadovou porážku?

Vojtěch Martinek

Svěřenci Miloslava Šeby se po nepovedeném listopadu vrací do formy, ve středu vystřihli husarský kousek na ledě Klatov a během posledních pěti minut otočili stav z 1:2 na 4:2. O víkendu budou mít šanci na tento úspěch navázat, a prodloužit tak svou krátkou vítěznou šňůru na tři utkání – do Prahy totiž přijede Písek. Potvrdí domácí roli favorita? Úvodní buly je naplánováno na šestou večer.

Hokejisté od Otavy prožívají dost nepovedenou sezónu. Z třiadvaceti dosud odehraných utkání vyhráli jen šest, z toho jedno po prodloužení, a na kontě tak mají pouhých dvacet bodů. V tabulce je najdeme před čínskými draky na předposledním místě, přičemž mezi nimi a pátým David Servisem propast, která se v druhé půli uplynulého měsíce rozšířila na jedenáct bodů.

Písečtí jsou na tom tedy špatně, což ovšem neznamená, že se je vyplatí podcenit. Už několikrát totiž ukázali, že dokáží i překvapit, mimo jiné i v posledním vzájemném střetnutí s Kobrou. Braničtí sice 9. listopadu šli na ledě Jihočechů do vedení jako první, nakonec se ale vraceli domů s prázdnou po porážce 4:6. Sobotní střetnutí si tak nemohou dovolit brát na lehkou váhu.

Tahounem Králů v aktuálním ročníku je Lukáš Bednařík, který sbírá v průměru jeden bod každý zápas – během třiadvaceti utkání nasbíral přesně třiadvacet bodů (7+16). Podobným tempem produkují góly a asistence další dvě ofenzivní zbraně Písku – mladíci David Matějka (12 Z, 5+8) a Daniel Arnošt (11 Z, 7+5). Nelze přehlédnout ani příspěvky Vladimíra Hanuse (16 Z, 4+8) nebo Adama Nováka (22 Z, 6+5).

Mezi třemi tyčemi se Jihočeši spoléhají na schopnosti Petra Hamalčíka. Devatenáctiletý gólman, který letos mihl i v dresu prvoligového Ústí nad Labem, odchytal sedmnáct utkání s průměrem inkasovaných branek 4,26. Pětkrát svatyni Písku střežil Richard Kříž (prům. 5,00), téměř sto minut pak v kleci strávil Josef Štrobl (prům. 6,67).

související články


partneři klubu