14.12.2019

Kolín dokázal otočit duel s Kobrou a veze si z Prahy všechny tři body

Libor Kokoška


25. kolo nabídlo přímý duel o druhé místo ve skupině Střed mezi Kobrou a kolínskými kozli. Domácí, kteří podle pravidel nastoupili v prvním zápase druhé poloviny soutěže ve venkovních žlutých dresech, vstoupili do utkání lépe. Po první dvacetiminutovce díky dvou přesným trefám Denise Heldáka vedli 2:1, pak už ale byl zápas v režii svěřenců Petra Martínka. Po gólech Davida Šafránka, Martina Březiny a Jakuba Semiráda otočili nepříznivý vývoj utkání a dostali se do jednobrankového vedení. Jedenáct sekund před koncem druhé dvacetiminutovky se navíc prosadil hostující útočník Patrik Mašín. Hostujícím hráčům se povedlo udržet tříbrankový náskok až do konce zápasu, z Prahy si tak odvezli všechny tři body.


25. kolo, 14.12.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

SC Kolín

2:5

(2:1, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Heldák (Furch, Kohút), 20. Heldák (Kohút, Antončík) – 16. Stehlík (Jankovský, Šafránek), 23. Šafránek (Pýcha), 28. Březina (Semirád, Šafránek), 36. Semirád (Šafránek), 40. Mašín (Pýcha, Šafránek). Rozhodčí: Vokřál – Maňák, Teršíp. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 124. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

HC Kobra Praha: Sochůrek (41. Langer) – Popela, Antoš, Šteiner (A), Mrkvička, Valík – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Petrov, Kohút, Heldák, Bárta, Bříška (A), Hrubý, Furch, Novák, Antončík.

SC Kolín: Sejpal – Nutil, Jelínek, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Havelka – Stehlík, Kysela, Netušil, Semirád, Malý (C), Mašín, Kozák, Martínek, Zumr (A), Jankovský, Němec, Šafránek (A).

Komentář k utkání

Souboj mezi branickou Kobrou a středočeským Kolínem sliboval napínavý duel dvou týmů, které ve druholigové skupině Střed bojují o přímý postup do play-off. Kozli měli svým pražským soupeřům co vracet, naposledy sice vyhráli doma nad týmem Miroslava Šeby tím nejtěsnějším rozdílem 3:2, v posledním zápase na kluzišti Kobry ale prohráli 1:5. Hrdinou říjnového utkání byl slavistický odchovanec Denis Heldák, který zkompletoval hattrick už v 11. minutě.

Lepší vstup do utkání měli braničtí hokejisté. Už po osmi minutách hry přetavil Denis Heldák signalizovanou výhodu ve vstřelenou branku. Hostujícím hráčům se pak povedlo vyrovnat, když se z přesilové hry prosadil po přihrávce od Václava Jankovského Jan Stehlík. Kobře se na závěr třetiny přesto povedlo dostat do vedení, když nahození Denise Heldáka od modré se štěstím propadlo až za záda Martina Sejpala.

Druhé dějství hry už ale bylo v režii hostujících hráčů. Po třech odehraných minutách se vstřelenou vyrovnávací brankou blýskl David Šafránek, když svůj samostatný únik na pražskou brankou zakončil gólovou trefou z prostoru mezikruží. Početný kotel hostujících fanoušků dostal do varu Marek Březina, když po přihrávce z levé strany přesně napasoval puk mezi tyčí a výstrojí Lukáše Sochůrka. Netrvalo dlouho a Kolín šel už do dvoubrankového vedení, nádherná souhra mezi Davidem Šafránkem a Jakubem Semirádem vyvrcholila ve vstřelenou branku druhého jmenovaného, který z první vymetl šibenici branické branky. Další tvrdá rána pro morálku domácích hráčů přišla jedenáct sekund před koncem druhé dvacetiminutovky, z bezprostřední blízkosti domácí branky totiž přesně pálil Patrik Mašín.

Na začátku třetí třetiny se postavil do branické branky namísto Lukáše Sochůrka jeho jmenovec Lukáš Langer. Krom branické jedničky opustil ledovou plochu i extraproduktivní Kamil Bříška, který už po třech sekundách hry dostal za neúmyslné sražení rozhodčího osobní trest do konce utkání. Po zbytek závěrečné třetiny toho už moc k vidění nebylo, ani jeden tým si nevytvořil žádnou gólovou příležitost. Kobra se sice snažila s výsledkem něco udělat, důslednou středočeskou obranu se jí ale nedařilo překonat.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Bohužel to začalo již ráno omluvami. Šefl a Smejkal mají chřipku, omluvil se nám i Antoš. Přestože se nám podařilo získat dobrého ofenzivního hráče do útoku, Michala Bártu, hrál dnes v obraně, jelikož na tomto postu má dřívější zkušenosti. První třetina byla z naší strany dobrá, ve druhé se ukázalo, že měl dnes soupeř lepšího gólmana. Třetí třetinu samozřejmě již soupeř dohrával. Snažili jsme se to ještě zkorigovat, ale již se to nepodařilo."

Petr Martínek (SC Kolín): "Nebudu skromný, ale myslím si, že dnes to bylo zasloužené vítězství. Minimálně od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. V první třetině se hrál myslím vyrovnaný hokej, bohužel jsme udělali nějakou chybu, dostali jsme branku. A v závěru, to nebudu komentovat. Prohrávali jsme, ale od druhé třetiny jsme předvedli parádní hokej. Kobře to dnes nelepilo v té útočné fázi tak jako obvykle. My jsme si na ně počkali, hráli jsme dobře dozadu, čímž se nám otevíraly okna dopředu, kde jsme dokázali využít šance. Ve druhé třetině jsme je proměnili, ve třetí jsme si pohlídali skóre. Myslím si, že jsme si zasloužili ty tři body."



partneři klubu