29.03.2017

Kobra nedokázala odvrátit porážku a sezona ji končí

Redakce


S vědomím, že prohra znamená konec sezony odjížděla Kobra ke 4. duelu semifinálové série. Utkání po třetí za sebou dospělo do prodloužení , ve kterém byl opět úspěšný Jablonec a může slavit postup stejně jako před rokem.


SF4, 29.03.2017

HC Vlci Jablonec nad Nisou

HC Kobra Praha

2:1pr.

(0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Babec (Hubáček), 61. Bříška (Pavlů, Moravec) – 54. Hlinka (Verbík R., Jakeš). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: . Konečný stav série: 3:1

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška (C), Havlas – Homolka, Demel, Babec – Mulač, Brokeš, Frk – Gecko, Pulec, Švík

HC Kobra Praha: Langer (Bílek P.) – Bílek D., Verbík J., Švaříček, Verbík R., Valík, Vacek – Matějček, Jedlička, Antončík – Vlach, Šteiner, Slanina – Matějek, Pulkrab, Tuma – Hlinka, Kysela, Kuchta – Jakeš (C)

Komentář k utkání

První šanci utkání si vytvořila Kobra, ale Antončík ani Jakeš nedokázali protlačit kotouč za Stejskala. Na druhé straně byl v samostatném úniku faulován Babec, který nařízené trestné střílení nedokázal proměnit. Na konci třetiny si připsal domácí gólman dva skvělé zákroky. Nejprve vychytal Jedličku v úniku a poté se na poslední chvíli dokázal přesunout proti pokusu Hlinky a strčit ruku do dráhy kotouče.

Ve 23. minutě šel Jablonec do vedení. Z dorážky se prosadil Jiří Babec. Jablonec po vstřelené brance byl lepším týmem. Další šance Demela a Havlase ale zlikvidoval Langer a pomohl týmu zase vyrovnat hru. Když Šteiner před prázdnou brankou nedokázal prostřelit ležící obránce pokračovali domácí do posledná periody s jednobrankovým náskokem.

Třetí třetina e nesla v duchu dobývání domácí svatyně. Jablonec skvěle držel střední pásmo a vyrážel do protiútoků. V 54. minutě se přece jenom Kobře podařilo vyrovnat. Vyraženou střelu od modré dorazil do prázdné branky Filip Hlinka a poslal utkání potřetí v řadě do prodloužení.

Zatímco ve druhém a třetím utkání měla na začátku prodloužení výhodu přesilovky Kobra, kterou nedokázala využít, tentokrát to byl Jablonec. 29 sekund dlouhou přesilovou hru Jablonec využil těsně po tom co hostující hráč skočil z trestné lavice na led. Kamil Bříška dostal křižný pas a zrovní trefil horní polovinu branky.

Jablonec vyřadil Kobru podruhé za sebou. Tentokrát mu stačily 4 zápasy a znovu se utká v kvalifikaci o WSM ligu, zatímco Kobře končí sezóna.




partneři klubu