15.12.2019

Jsem rád, že jsem mohl ukázat trenérovi, že na to mám, konstatuje Langer

Vít Trubička, Libor Kokoška

Hodnocení utkání proti kolínským kozlům se ujal gólman Lukáš Langer. Ten se do branického brankoviště postavil ve třetí třetině a rozhodně se nepředstavil špatným výkonem, za svá záda nepustil žádnou branku. „Nemůžeme se bohužel dostat na vítěznou vlnu z úvodu a všechny nás to mrzí,“ hledá strážce kobří svatyně hlavní důvody, proč to nevychází.

Byl jste z Branických jediný, kdo se do utkání zapsal o něco lépe. Jak byste ho zhodnotil?
Abych řekl pravdu, tak vůbec nevím co mám říct. Máme s tím v současnosti celkem problém, pořád se taháme a nemůžeme se dostat na vítěznou vlnu ze začátku sezony. Úplně to nechápu, kluky to všechny mrzí a už si trochu nevíme rady.

Do branky jste se dostal na posledních dvacet minut, přesto jste zachytal dobře. Máte z toho výkonu radost?
Určitě mám. Jsem rád, že jsem se po dlouhé době dostal do branky a že jsem mohl trenérovi ukázat, že na to pořád mám.

V příštím kole na vás čeká China Golden Dragon. Věříte si na ně? Očekáváte, že si opět zachytáte?
Jestli si na ně věříme… Je to naše poslední možnost někoho porazit a už by bylo docela trapné, kdybychom prohráli i s nimi. Já doufám, že s nimi vyhrajeme a jestli budu chytat, to už je jenom na trenérovi.

Když bych se obecně přesunul k vaší kariéře. K hokeji jste se vrátil po dvou letech, jak náročný pro vás návrat byl?
Je důležité se do toho opět dostat. Musel jsem hodně makat na tréninku, i teď je na mně znát, že nejsem v herních situacích tak dobrý jako dřív. Do toho se člověk dostane nejlépe v zápase. To já neovlivním a jen můžu dělat maximum pro to, abych se tam dostal.

V rámci vašeho návratu se říkalo, že zde na Kobře budete trénovat i mládež. Je to pravda?
Je to pravda. Už jsem ji tu trénoval minulý rok. Předtím jsem byl na Kanárských ostrovech, pak jsem se zase vrátil. Mám na starosti druhou třídu, navíc chodím pomáhat klukům z přípravky, čtvrté třídy a na gólmanské tréninky.

Jak se vám momentálně s druhou třídou daří?
Máme jednou měsíčně turnaje a občas si domluvíme nějaké přátelské utkání. Každopádně si ale myslím, že dokážeme hrát vyrovnaný hokej se Slavií i Spartou.


partneři klubu