24.12.2019

Souboj druhého se třetím! Prvním povánočním soupeřem bude Příbram

Marek Baloun

Vánoční čas plný jídla, cukroví, televize a dárků je u konce a je na čase se vrátit na zimní stadiony. Do zimního stadionu na Braníku přijedou jako první nájezdníci z hornické Příbrami. Středočeši mají na Kobru náskok čtyř bodů a za sebou sérii výher. Zda si hosté tuto sérii prodlouží, nebo se ukáže výhoda domácího prostředí jako důležitý faktor k vítězství se dozvíme už tuto sobotu! Zápas začíná v 18:00.

Aktuálně druhá Příbram zakončila předvánoční část sezóny na dobré vlně. Po těsné výhře (4:3) nad prvním Kolínem a povinné dekapitaci čínského Draka (13:1) Středočeši zamířili na jih Čech, kde si stejně jednoznačně poradili s budějovickým David Servisem a po výhře 9:2 se radovali z důležitých tří bodů. Ty jim totiž zajistily náskok oproti třetí Kobře, která se sice s Čínou v první třetině potrápila, nakonec ale otloukánka druhé ligy rozstřílela poměrem 13:4. Svěřenci Miloslava Šeby tak i při případné výhře neposkočí o příčku výše. Vyhrát ale přesto potřebují. Na záda Braníku totiž dýchají Klatovy, kterým chybí pouhé dva body.

Sestava Příbrami z utkání s Českými Budějovicemi:

Čech – Straka, Hlaváček, Havlín, Mašek, Grubner, Saňa, Rittig – Šinágl, Kolouch, Brzák, Josefus, Chlouba, Gengel, Rohlík, Panna, Čurda, Jindra, Káník./p>

Zpět ale k sobotnímu utkání. Příbram bodově táhne Jaroslav Chlouba (16+20), následován Miroslavem Rohlíkem (14+21). To jim stačí na třetí, resp. Páté místo v tabulce produktivity skupiny Střed. Tu s přehledem ovládá Kamil Bříška se čtyřiašedesáti body. V brance Středočechů pak ční Jan Mičán s průměrem 2,6 branky na zápas. U Kobry se v posledních několika zápasech objevil v bráně Lukáš Langer, který si drží průměr necelých 3,5 branek na zápas.

Sestava Kobry z utkání s China Golden Dragon:

Langer – Pelant, Popela, Valík, Šteiner, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Bříška, Novák, Bárta, Antončík.

související články


partneři klubu