29.12.2019

Jaroslav Brož: Proti Příbrami to bylo těžké, ale zvládli jsme to

Vojtěch Martinek, Šimon Sýkora

Do posledního utkání Kobry v roce 2019 zasáhl i talentovaný mladý útočník Jaroslav Brož, který ještě před pár týdny usiloval o účast na probíhajícím juniorském mistrovství světa. Kmenový hráč prvoligové Slavie, jenž se ve svém debutu v Braníku blýskl jednou trefou, po zápase nejen zhodnotil divokou přestřelku s Příbramí, ale porovnal i rozdíly mezi juniorskou soutěží a druhou ligou.

Forvard s desítkou na zádech byl v sobotu v Braníku hodně vidět, celé utkání podával kvalitní výkon a hned při svém prvním startu za Kobru se i gólově prosadil – v osmé minutě otevřel skóre po spolupráci s Milanem Davídkem. Jak duel probíhal z jeho pohledu? „Bylo to těžké, hodně bruslivé a byl jsem až překvapen, jak to bylo rychlé, ale nakonec jsme to zvládli. Dali jsme hodně branek, dobře nám to tam padalo," nechal se slyšet. Vyzdvihl přitom i výkon Lukáše Langera, který pochytal hned jednapadesát střel produktivního soupeře. „Sice jsme pět gólů i dostali, ale paradoxně nás podržel gólman, který chytal skvěle," hodnotil mladý forvard.

Kmenový hráč pražské Slavie dosud strávil převážnou většinu probíhající sezóny právě v Edenu, kde nastoupil k jednatřiceti duelům. Sobotní start za Kobru byl pro něj celkem čtvrtým kariérním ve druhé lize, předchozí tři nasbíral loni v mateřských Letňanech. „Pro mě to bylo něco nového, ve druhé lize jsem nastoupil poprvé po dlouhé době," řekl po utkání. Rozhodně ale nečekal nic jednoduchého: „Věděli jsme, že Příbram bude kvalitním soupeřem, v tabulce je těsně nad Kobrou." Uvidíme ho letos ještě v Braníku? „To nevím, to je spíše otázka na trenéry a na vedení obou klubů."

Krom první ligy v aktuálním ročníku zasáhl i do bojů o Pohár DHL, prestižního českého juniorského turnaje, který slouží jako prozatímní náhrada odložené Ligy akademií. V čem spatřuje hlavní rozdíly mezi druhou ligou a elitní mládežnickou soutěží? „Oproti juniorce je to chlapský hokej, jsou tu mnohem silnější hráči. Netrénují sice tak moc jako junioři, ale už mají něco odehráno," uzavřel krátký pozápasový rozhovor.

Autor náhledové fotografie: Jakub Mezlík, hc-slavia.cz


partneři klubu