03.01.2020

Kobru čeká cesta do Českých Budějovic, vstoupí do nové dekády vítězně?

Vojtěch Martinek

Dlouhá pauza je u konce, tuhé druholigové boje pokračují dál. V rámci osmadvacátého kola skupiny Střed se svěřenci Miloslava Šeby vypraví na led Českých Budějovic, kde už jednou v aktuálním ročníku zvítězili. Naváží na listopadovou výhru a uspějí i podruhé? Úvodní buly bude vhozeno v šest.

David servis platí spolu s Pískem a Čínou za outsidera, kterého se ale nevyplatí podcenit. Jeho aktuální forma sice není bůh ví jak skvělá – nepočítaje dvě utkání se zlatými draky v prosinci uspěl jen v jednom z pěti duelů – v minulosti ale ukázal, že dokáže i kousat. V průběhu sezóny se mu dosud podařilo skalpovat Tábor nebo Klatovy, jedno ze střetnutí se silným Kolínem dotáhl až do nájezdů.

Jak však bylo výše zmíněno, v uplynulém měsíci se svěřencům trenérského dua Kupka-Fedur příliš nedařilo. Krom Číny zdolali jen Písek, Klatovům pak sebrali bod po prohře po prodloužení. Zbývající tři utkání skončily porážkami, a to poměrně vysokými – Kolín je smetl 1:7, Příbram 2:9 a Tábor 2:6.

Lídrem produktivity Jihočechů je s třiceti body (11+19) na kontě jejich dlouholetá opora Roman Šulčík. O dva méně dosud nasbírali veterán Miroslav Vak (12+16) a mladík Miroslav Tejko (18+10), který letos krom druhé ligy naskočil i k sedmi duelům v univerzitní soutěži ULLH. Nelze opomenout ani kvalitní výkony útočníka Jakuba Marka (10+14) či nejproduktivnějšího beka Daniela Dudáčka, který je se sedmnácti asistencemi druhým nejlepším nahrávačem týmu.

Vyloučit nemůžeme ani start hvězdného Václava Prospala. Aktuální kouč prvoligového Motoru posílil David servis na začátku prosince a ve všech třech dosud odehraných utkáních bodoval, ve statistikách má momentálně čtyři asistence. Jelikož jeho svěřenci první duel nového roku sehrají až v neděli v Porubě, je možné, že proti Kobře v sobotu nastoupí.

V brankovišti se pak soupeř Branických spoléhá na výkony Martina Hausera, který odchytal celkem jednadvacet zápasů s nelichotivým průměrem inkasovaných branek 3,68. Dvojka Vlastimil Marek je na tom ještě o něco hůř, tomu ve statistikách svítí číslo 4,34. Na osmdesát minut pak do jihočeské klece naskočil také David Němec, jehož průměr činí 5,06.

související články


partneři klubu