07.01.2020

V prvním domácím zápase nového roku Kobra přivítá Klatovy

Libor Kokoška

2. liga se pomalu blíží do své třetí čtvrtiny, už třicátý zápas v sezóně sehraje Kobra ve středu se šestými Klatovy. V případě branické výhry a příznivé konstelace výsledků se může pražský celek posunout až na druhé místo zajišťující přímý postup do play-off. Utkání začne ve středu na zimním stadionu Kobra klasicky od šesti hodin.

Od posledního vzájemného zápasu na branickém kluzišti uběhly už skoro dva měsíce. Kobra má Západočechům co vracet, tehdy totiž nečekaně doma padla 1:8, svěřenci Miloslava Šeby navíc touto prohrou přerušili úspěšnou šestizápasovou sérii výher. V minulém vzájemném utkání už byli braničtí hokejisté úspěšnější, i díky hattricku Kamila Bříšky nakonec vyhráli 4:2.

Klatovská defenzíva patří k tomu nejlepšímu, co můžeme ve skupině Střed najít. Ve 29 utkáních inkasovali Západočeši pouze 83 branek, což dělá průměr 2,8 branky na zápas. Skvěle se Klatovským daří i v početní nevýhodě, úspěšně ubrání 89,84% přesilových her soupeře.

V brankovišti modro-bílého celku se v sezóně vystřídalo už pět brankářů, pozici talentovaného Kristiána Kováře (2,52 GAA), který byl ještě donedávna jasnou jedničkou, ohrozil příchod bývalého extraligového gólmana Ondřeje Kuchaře (2,50 GAA). Karlovarský odchovanec bude v SHC hostovat ze Sokolova po zbytek sezóny.

Nejproduktivnějším hráčem klatovského celku je teprve devatenáctiletý plzeňský odchovanec Josef Hasman (26 + 14), který je se 40 kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Daří se i dalšímu západočeskému rodákovi Jiřímu Uhlíkovi (19 + 15) a Jakubu Procházkovi (12 + 16).

Hned čtveřice branických hokejistů má za sebou štaci v Klatovech. Slovenský střelec Denis Heldák zde před dvěma lety hostoval ze Slavie, společně s ním tehdy zamířil na západ Čech i Aleš Furch. Tři zápasy za modro-bílý celek odehrál v sezóně 2012/13 i Aleš Knesl. O něco déle pod taktovkou trenéra Michal Straky vydržel gólman Lukáš Sochůrek, který za Klatovy odehrál takřka 60 zápasů.

související články


partneři klubu