17.01.2020

Kobra se v souboji o druhé místo utká s jihočeským Táborem

Libor Kokoška

Braničtí hokejisté se díky výhře v Písku posunuli na třetí příčku ve skupině Střed, už v sobotu ale můžou jít výš. V rámci 31. kola totiž na svém kluzišti přivítají jihočeský Tábor, který je před Kobrou pouze díky lepšímu skóre. V případě výhry se tak svěřenci Miloslava Šeby posunou na druhé místo zajišťující přímý postup do vyřazovacích bojů. Zápas začíná tradičně od šesti hodin na branickém zimním stadionu.

Třetí lednová sobota může pořádně zamíchat kartami ve 2. lize. Krom zápasu mezi Kobrou a Táborem se totiž bude ve stejný den hrát šlágr kola mezi kolínskými Kozli a Příbramí. Zejména ale pražský duel slibuje napínavou podívanou. Oba týmy totiž od sebe dělí pouze rozdíl lepšího skóre, v případě zisku minimálně dvou bodů tak může branická Kobra poskočit zpět na druhé místo.

Ze vzájemných soubojů vychází lépe většinou svěřenci Miloslava Šeby. Ti vyhráli tři ze čtyř odehraných zápasů, navíc ovládli i ten poslední, kdy v polovině prosince dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání a nakonec si z jihu Čech odvezli tři body za výhru 5:3.

Táborští kohouti se můžou spolehnout zejména na výborně fungující defenzívu. S průměrem 2,19 obdržené branky na zápas totiž tvoří nejlépe bránicí tým ve skupině Střed. Svěřenci Arpáda Györiho jsou nejvíce faulovanými ze všech osmi týmů, odehráli už 171 přesilových her, ve kterých dokázali dát 34 gólů. Teď mají navíc Jihočeši famózní formu, v posledních pěti odehraných zápasech neztratili ani bod. Dokázali si navíc poradit s prvním Kolínem a čtvrtou Příbramí.

Jedničkou kohoutů je teprve jednadvacetiletý odchovanec pražské Slavie Dominik Šorf (2,45 GAA), záda mu kryje o rok starší Michal Novák (1,59 GAA). Čtveřice táborských útočníků má na svém kontě už 32 kanadských bodů. Krom Ondřeje Šulka (17 + 15) na toto číslo dosáhli i Radek Seidl (15 + 17), Milan Dančišin (11 + 21) a Jan Bárta (11 + 21).

Dva hráči z jihočeského města na Lužnici mají za sebou minulost ve žluto-modrém branickém dresu. Největší stopu zde zanechal zřejmě David Skočovský, odchovanec brněnské Komety, který se přes angažmá v Hodoníně a Ústí nad Labem dostal až do Kobry za kterou odehrál dohromady 45 zápasů. Krom něho si Miloslav Šeba do svého týmu kdysi vybral i gólmana Davida Nováka.

související články


partneři klubu