19.01.2020

Aleš Knesl: Jsou to hořké dva góly, vyměnil bych je za výhru

Barbora Wolfová

Dramatický zápas Branických proti Táboru dopadl lépe pro hosty. I přes to, že Kobra inkasovala už v druhé minutě utkání, se zvládla vzchopit. Obrat na začátku utkání odstartoval sváteční střelec, obránce Aleš Knesl, který byl i posledním střelcem domácích a připsal si tak do osobních statistik 2+0. Ze zápasu však domácí berou jen bod po prohře na samostatné nájezdy.

Jak hodnotíte utkání proti Táboru?
No prohráli jsme, to je asi vidět. Je to velká škoda, protože jsme vedli 5:2. Jsme natolik zkušený tým, abychom tady ty situace zvládli, to se bohužel nepovedlo. Po individuálních chybách pasáže třetí třetiny nebyly špatné, ale nezvládli jsme to. Škoda.

Zápas jste ani nejlíp nezačali, protože jste už v druhé minutě inkasovali v oslabení gól.
Na to že jsme si řekli, že do zápasu půjdeme bez vyloučení... To se nám úplně nepovedlo. Začátek nás tlačil a dostali jsme gól, pak jsme vyrovnali a i vedli. Myslím si, že ta druhá půlka první třetiny už byla dobrá díky tomu, že jsme hráli 5 na 5. V druhé třetině zase byly pasáže, kdy nás motali a byli mnohem lepší, a přitom jsme pak vedli 5:2, což je taková ironie, kdy soupeř vystřelil asi jednadvacetkrát a my asi sedmkrát, ale to tak bývá.

Vy jste autorem vyrovnávací branky, což byla Vaše druhá branka v sezóně...
Gól to byl docela kuriózní. Šlo to úplně mimo, ale trefil jsem hráče do hlavy a od ní se to odrazilo do brány. Myslel jsem, že takový gól nikdy nedám, ale přišlo to. Je velká škoda, že jsme nevyhráli, protože dva góly jsem nedal už hodně dlouho, ale jsou to hořké dva góly, vyměnil bych je za výhru.

Dal jste gól první i poslední, máte alespoň z toho radost? Nemyslel jste na hattrick?
Je to super no. Myslel jsem, že dám vítězný gól, to se nepovedlo. Na hattrick jsem určitě nemyslel, nedal jsem ho asi nikdy v životě. Tři góly jsem nedal ani na tréninku kolikrát, takže jsem spíš myslel na výhru a to se fakt nepovedlo a to nás mrzí. Důležitý dva body si myslím, protože Kolín dostal deset gólu v Příbrami. Mohli jsme se přiblížit nahoru, ale nepovedlo se a jdeme dál! Ještě je spoustu zápasů před námi!

Vyrovnání Tábora na 5:5 přišlo na konci třetí třetiny samostatným nájezdem. Vy jste se na střídačce otočil, proč jste se nedíval?
Já jsem věřil, že když se nebudu dívat, tak to pomůže a stejně to nepomohlo. Byla to škoda tři minuty před koncem v oslabení jsem se zbytečně zatáhl a Matušík, i když jsme to věděli, prošel až do brány a já už jsem pak jenom hasil tu situaci. Individuální chyby si myslím, že nás dneska dostaly a kvůli nim jsme prohráli. Na nájezdy potom už jsem se díval normálně.

Po prodloužení se do brány postavil Lukáš Langer, kdo to rozhodl?
Předpokládám, že pan Šeba. Byl tam hodně velký hluk, tak jsem to přímo neslyšel, ale nemyslím si, že by to přímo kluci chtěli.


partneři klubu