24.01.2020

Branické turné po hostujících stadionech pokračuje, Kobra jede do Slaného

Libor Kokoška

Nepovedený projekt týkající se zasazení čínského národního výběru do druhé ligy se pomalu chýlí ke svému konci. Hráčům China Golden Dragon zbývá odehrát už jen dva zápasy, v tom předposledním přivítá na domácím kluzišti ve Slaném Kobru. Ta má o motivaci postaráno, krom zisku tří bodů ji navíc bude do útoku hnát i fakt, že o jejím závěrečném umístění po základní části může rozhodnout i skóre, které má oproti ostatním týmům lehce horší. Zápas začíná netradičně ve dvě odpoledne.

Závěr základní části se blíží, Kobra přitom dokázala z posledních dvou utkání vytěžit jen bod, kvůli čemuž se propadla na pátou příčku za západočeské Klatovy. Vyhlídky svěřenci Miloslava Šeby ale mají celkem příjemné, v případě očekávané výhry se můžou posunout až na třetí místo. Propad na šestou příčku nehrozí, budějovický David Servis má totiž na branické hokejisty manko sedmnácti bodů.

Ze všech vzájemných zápasů vzešla jako vítěz Kobra, celkově nadělila čínskému celku 64 gólů, jednou přitom dokázal gólman Lukáš Sochůrek udržet čisté konto. Poslední zápas, který se odehrál tři dny před Vánoci, dopadl výhrou Kobry 13:4. Krom Kamila Bříšky se tehdy z hattricku radoval i Dominik Novák.

Číňané v počtu obdržených branek útočí na historické rekordy, už v sobotu totiž můžou obdržet 400. gól v letošní sezóně, což je víc než u prvních čtyř týmů ve skupině Střed dohromady. Velkým problémům zlatého draka je i disciplína, čínští reprezentanti v průměru v jednom zápase musí čelit pěti přesilovým hrám soupeře.

Jedničkou China Golden Dragon je Pengfei Han (8,35 GAA), záda mu kryje Han Wang (11,55 GAA). Nejproduktivnějším hráčem čínského celku je talentovaný český mladík Michal Kučera (18 + 6), branická obrana si ale musí dát pozor i na Xudonga Xianga (11 + 10) či Mingjua Zhenga (14 + 2).

související články


partneři klubu