28.01.2020

Poslední lednové utkání je tu, Kobra vyrazí do Příbrami

Libor Kokoška

Kobra do konce základní části odehraje už pouze osm zápasů. Už ve středu braničtí hokejisté vyrazí do středočeské Příbrami, kde sehrají jedno z klíčových utkání sezóny. Příbram v posledních třech zápasech nastřílela neuvěřitelných 31 branek, dokázala navíc porazit i první Kolín. Případná výhra by mohla svěřence Miloslava Šeby vystřelit zpět do boje o druhou příčku. Zápas začíná od půl sedmé na zimním stadionu v Příbrami.

Branická Kobra se drží v těsném závěsu za první trojicí týmů, na první Kolín sice ztrácí už devět bodů, do hry o druhou a zároveň poslední příčku zajišťující přímý postup do play-off ale stále může zasáhnout. Čtyřbodové manko na Příbram může smáznout už ve středu, kdy se v rámci 34. druholigového kola utká právě se Středočechy.

Ve všech vzájemných zápasech Kobry s Příbramí si pokaždé vedl lépe domácí tým. Zatímco branický stadion je známý svým úzkým kluzištěm, lední plocha v městě na Litavce je naopak o něco širší, než je zvykem. Z posledního utkání vyšel vítězně pražský celek, ten o vánočních svátcích v divoké přestřelce zdolal svého soupeře 8:5.

Příbramská ofenziva patří k tomu nejlepšímu, co ve druhé lize najdeme. Svěřenci Jana Tlačila v průměru vstřelí 6,2 gólu na zápas. Daří se jim ale i v početní výhodě, s 31 vstřelenými brankami jsou druhým nejlepším týmem v této statistice. Lépe si vede už pouze jihočeský Tábor.

Jedničkou středočeského týmu je bývalý extraligový brankář Jakub Čech (2,81 GAA), záda mu kryje o patnáct let mladší sparťanský odchovanec Jan Mičán (2,81 GAA).

Celkově pět hráčů Příbrami najdeme v první desítce nejproduktivnějších hráčů skupiny Střed. Bodově se nejvíce daří Jaroslavu Chloubovi (18 + 29), nejlepším střelcem je Petr Josefus (25 + 21), který před sezónou přišel z rozpadajícího se Nymburka. V zeleno-černém najdeme i dva hokejové veterány společně s Petrem Šináglem (8 + 36) nastupuje i Ladislav Gengel (22 + 22).

Hned trojice příbramských hráčů má za sebou působení v dresu Kobry, krom Ladislava Gengela, který v branickém dresu odehrál 20 zápasů, si vyzkoušeli jaké je to hrát pod taktovkou trenéra Miloslava Šeby i Martin Čurda a Jan Jindra.

související články


partneři klubu