18.08.2017

První souboj s Letci

Šimon Sýkora

První měření sil Kobry s nováčkem druhé ligy přinese přípravný zápas hraný v sobotu v letňanské Ice areně. Jak dopadne měření sil mezi aspirantem na postup do WSM ligy a nově se tvořícím celkem Letců?

Letci jsou klubem se zatím mladou historií, který se dlouho zaměřoval pouze na mladé hráče. I když od roku 2012 hrají za klub také muži, výchova budoucích hokejistů je stále jejich hlavním bodem. Ve skončené sezóně vyhráli potřetí v řadě Krajskou soutěž, kde se utkávali i s B týmem Kobry, a v kvalifikaci padli s Dvorem Králové. Přesto si nakonec druhou ligu poprvé ve své historii zahrají, licenci získali od končící Techniky Brno. Z loňského kádru však skoro nikdo nezůstal, Letci tak mají nový tým, který se zatím sehrává. V přípravě se jim ale daří, naposledy porazili juniorku pražské Sparty vysoko 10:3.

Kobra většinu soupisky udržela, může tak doufat v navázání na tři předchozí sezóny, ve kterých se dostala až do semifinále a pouze krůček jim chyběl ke kvalifikaci o WSM ligu. Navíc se do přípravy zapojili navrátilci Dominik Novák s Martinem Čurdou v útoku a jako brankářská dvojka zatím čekající na svou příležitost Václav Mouček. Braničtí za sebou mají zatím dva odehrané zápasy, oba proti Klatovům. Na svém ledě podlehli 5:4, v odvetě dokázali uspět 6:5 po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem je zatím obránce Martin Semrád, který nasbíral čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí, všechny je navíc nasbíral právě v odvetném utkání.

I když soupiska pro nadcházející sezónu ještě není kompletní, je již jisté, že po šesti sezónách končí kapitán Jiří Jakeš. Odchod hlásí také Frank Kučera, který by se měl pokoušet o místo právě v Letňanech. Uvidíme, jak dopadne první malé druholigové pražské derby a jaká bude na zápase atmosféra.

související články


partneři klubu