01.02.2020

Dvě branky Lukáše Tondra nepomohly, Kobra doma proti David servisu padla

Vojtěch Martinek, Libor Kokoška


Kobra i po sobotním střetnutí s Českými Budějovicemi zůstane na pátém místě. V utkání pětatřicátého kola totiž s David servisem padla dvoubrankovým rozdílem a přišla tak o cenné body, které jí potenciálně mohly pomoct se vrátit do bojů o přímý postup do semifinále play-off. Braničtí se ve střetnutí prosadili dvakrát, pod obě trefy se podepsal útočník Lukáš Tondr.


35. kolo, 01.02.2020 v 18:00

HC Kobra Praha

HC David Servis České Budějovice

2:4

(0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Tondr (Šteiner, Popela), 47. Tondr (Knesl, Bříška) – 7. Hrala (Tejko, Sičák), 14. Šulčík (Dudáček), 45. Šulčík (Marek, Škopek), 60. Marek (Šulčík, Sičák). Rozhodčí: Květoň – Vavruška, Ovsík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 197. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Kobra Praha: Wolf – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Bříška (A), Novák, Bárta, Smejkal, Antončík (C).

HC David Servis České Budějovice: Hauser – Kubeš, Sičák, Tintěra, Krtek, Škopek, Dudáček – Hřebejk, Pecka, Hrala, Marek, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Šulčík (C), Vak.

Komentář k utkání

V jednom z posledních domácích zápasů Kobry v základní části se na branickém zimním stadionu představil českobudějovický David servis. Svěřenci Miloslava Šeby měli o co hrát, případná výhra za tři body by je totiž posunula zpět do bojů o druhé místo ve skupině Střed.

Vůbec poprvé se před domácími fanoušky představil Adam Wolf, který do zápasu s jihočeským soupeřem naskočil už od první minuty. Sparťanský odchovanec se poprvé v dresu Kobry prezentoval v zápase se středočeským Kolínem. Talentovaný gólman, který si mimo jiné vyzkoušel i roční angažmá ve Švédsku, má z Holešovic vyřízené střídavé starty.

Lepší vstup do utkání měli českobudějovičtí hokejisté. Už po sto sekundách hry měl možnost využít trestné střílení Miroslav Tejko, puk mu ale chvilku před zakončením sjel z čepele přímo k branickému gólmanovi. V 7. minutě byly tužby fanoušků Českých Budějovic naplněny. Nahození Miroslava Tejka od modré dokázal Adam Wolf vyrazit betonem pouze do prostoru mezikruží, kde se do dorážky dostal Kryštof Hrala, ten si se střelou chvilku počkal a následně uklidil puk švihem k pravé tyči. Do dvoubrankového vedení poslal David Servis šťastným zakončením z pravé strany Roman Šulčík, branický gólman neměl moc času na reakci, puk totiž těsně před Adamem Wolfem zřejmě někdo tečoval.

Druhé dějství sobotního zápasu velkou gólovou smršť nenabídlo. Už po 49 sekundách hry vyslal Dominik Šteiner přihrávkou přes celou délku hřiště do samostatného úniku na českobudějovickou klec Lukáše Tondra. Chvíli to vypadalo, že druhý nejproduktivnější branický útočník půjde do kličky, nakonec se ale rozhodl pro střelu do levého růžku jihočeské branky. Martin Hauser se po puku jen marně natahoval. Hosté mohli jít po půlhodině hry opět do dvojnásobného vedení, Vladimír Sičák ale nakonec z nadějné střelecké pozice zasáhl pouze břevno.

Kobra od začátku třetí dvacetiminutovky na České Budějovice tlačila a šla si sebevědomě za vyrovnáním. Jako první ale okusili gólovou radost opět hosté, po hrubce v pražské defenzívě a parádním pasu zpoza branky od Jakuba Marka se z bezprostřední blízkosti branické klece prosadil podruhé v sobotním zápase Roman Šulčík. Naději na výhru domácím hokejistům vrátil už dvě minuty po třetí brance David Servisu Lukáš Tondr, když dorazil za záda Martina Hausera odražený puk od zadního mantinelu. Domácí hráči to na závěr zápasu ještě zkoušeli bez gólmana, vyrovnat se jim nepodařilo, Jakub Marek se naopak po přihrávce od Romana Šulčíka zapsal do střelecké listiny gólem do prázdné branky.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "V dnešním zápase jsme ztratili další tři body. Po zápase s Příbramí, kdy jsme ve třetí třetině hráli dobrý hokej, jsem očekával, že takový výkon předvedeme i v dnešním zápase. První třetina v dnešním zápase nebyla z naší strany nejlepší. Ve druhé a třetí dvacetiminutovce jsme už byli lepším týmem, jenže jsme byli v koncovce příliš zbrklí. Nebyli jsme schopni si dát přesnou přihrávku a jít do zakončení."



partneři klubu