07.02.2020

Boj o důležité body, Kobra v sobotu naposledy vyrazí do Klatov

Vojtěch Martinek

Základní část letošního ročníku druhé ligy vrcholí, do konce zbývá už jen šest utkání. Kobra je momentálně pátá se sedmibodovou ztrátou na druhou Příbram, a pokud si tak bude chtít zajistit přímý postup do semifinále, čeká jí ještě pořádný kus práce. Přiblížit se vytyčenému cíli bude moct v sobotu, kdy se naposledy v dlouhodobé fázi soutěže představí na půdě Klatov.

Západočechy najdeme v tabulce o jednu příčku výše než Branické, přičemž na svého pražského soka mají celkem pětibodový náskok. Momentálně jsou navíc ve výborné formě – vyhrály pět z posledních šesti utkání, nestačily jen na Kolín. Duely nejen s outsidery jako Českými Budějovicemi, Čínou nebo Pískem, ale také se silnými výběry Příbrami a Tábora pro ně skončily vítězstvími.

Poslední vzájemné střetnutí ovšem skončilo vítězstvím Kobry. Pražané svěřence Michala Sýkory na své půdě přivítali 8. ledna, přičemž po náročné bitvě se radovali z těsného vítězství 2:1. O měsíc dříve navíc uspěli na půdě soupeře 4:2, a odčinili tak vysokou listopadovou porážku 1:8. Zbývající utkání skončily výsledky 4:2 a 3:5 z pohledu výběru Miloslava Šeby.

Kanadské bodování Klatov s přehledem vede teprve devatenáctiletý Josef Hasman, který v pětatřiceti odehraných zápasech nasbíral úctyhodných dvaapadesát bodů. Těsně před koncem lednové přestupové uzávěrky ovšem zamířil do kádru trápícího se prvoligového Ústí nad Labem, a v sobotu tak proti Kobře nenastoupí.

Žezlo pro nejproduktivnějšího hráče po něm převzal Jiří Uhlík (21+16), jenž ovšem před týdnem také nastoupil v Chance lize, kde oblékl dres Sokolova, a jeho start je tak také nejistý. Krom nich se v západočeském týmu v aktuální sezóně daří také Jakubu Procházkovi (15+21), Kamilu Hajšmanovi (12+20) nebo Štěpánu Hanzlíkovi (10+22).

Co se obsazení brankoviště týče, jasnou jedničkou plzeňské farmy je letos Kristián Kolář, jenž odchytal převážnou většinu zápasů. Krom něj se v brankovišti v sobotu může představit Ondřej Kuchař, který do Klatov přestoupil na konci prosince, nebo případně mladík Marek Micka. Adam Beran, jenž západočeskou svatyni hájil ve čtyřech duelech, se dlouhodobě usadil v Litoměřicích, zatímco Karel Čech naposledy dres SHC oblékl v listopadu.

související články


partneři klubu