08.02.2020

Kobra z napínavé bitvy vytěžila bod, v Klatovech prohrála po prodloužení

Vojtěch Martinek


Poslední střetnutí Branických s Klatovy v rámci základní části nabídlo napínavou bitvu, kterou nakonec po krátkém prodloužení vyhráli domácí. Kobru poslal v první třetině do vedení Šťastný, na jehož zásah odpověděl v následující periodě Matiášek. Třetí část branku nenabídla, přičemž po necelé minutě nastavení o majiteli bodu navíc rozhodl Krliš. Pražané tak prozatím zůstávají na pátém místě, jejich ztráta na Západočechy se o jeden bod rozšířila.


36. kolo, 08.02.2020 v 17:30

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

2:1pr.

(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Matiášek (Hajšman), 61. Krliš (Kaňák) – 6. Šťastný (Heldák, Hlinka). Rozhodčí: Jílek – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 180. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

SHC Klatovy: Kolář – Sysel, Leština, Kaňák, Houfek, Walter (A), Šiller – Reitspies, Roubal (C), Kolda, Procházka, Uhlík, Hanzlík, Matiášek, Hasman, Krliš (A), Hajšman.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Pelant, Knesl, Duda, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný (A), Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Kohút, Bříška (A), Furch, Bárta, Brož, Antončík (C).

Komentář k utkání

Kobra do posledního utkání s Klatovy v rámci základní části vstoupila slušně a už po necelých šesti minutách hry se radovala z první branky – po spolupráci s Hlinkou a Heldákem se prosadil Tomáš Šťastný. Hubený náskok Branickým vydržel až do poloviny druhé třetiny, kdy srovnal domácí Jan Matiášek. Západočeši následně mohli jít do vedení po dvojnásobném menším trestu Aleše Furcha za vysokou hůl, ani jednu přesilovku ale nevyužila.

Třetí dějství rozhodnutí nepřineslo. Obě strany měly několik šancí, Sochůrek ani Kolář za sebe však nehodlali pustit ani jeden kotouč. Na řadu tak přišlo prodloužení, které bylo krátké a pěkně divoké. Aleš Knesl nejprve trefil břevno klatovské branky, přičemž hned z následující akce o majiteli bodu navíc rozhodl Václav Krliš.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Měli jsme převahu, vytvořili jsme si tlak a šli jsme do vedení. Škoda toho vyrovnání v polovině druhé třetiny po naší chybě, potom to bylo vyrovnané a byla jen otázka, kdo dá gól. Byl to velmi dobrý hokej z obou stran, oba gólmani podali výborné výkony. Klatovská sestava byla kvůli reprezentační přestávce silná, ostatně i my jsme nastoupili s několika hráči ze Slavie. Tým hrozně chtěl vyhrát, jenže pak přišlo na řadu prodloužení a to je vabank. Knesl trefil tyč, oni nám následně ujeli a rozhodli. Pokud budeme hrát takový hokej, jako jsme hráli dnes, v play-off, tak bychom se nemuseli bát o výsledek."



partneři klubu