11.02.2020

Do Prahy míří neoblíbený soupeř, Kobru čeká poslední duel s píseckými Krály

Vojtěch Martinek

Sedmatřicáté kolo zavede na branický led písecké Krále, beznadějně předposlední celek střední skupiny druhé ligy. Svěřence Miloslava Šeby tak čeká další bitva o důležité body, přičemž si nemohou dovolit papírově slabšího soupeře podcenit – už dvakrát totiž v probíhající sezóně Kobru překvapil. Zvládnou Pražané souboj s Jihočechy? Duel začne tradičně v šest hodin večer.

Braničtí v prvních dvou střetnutích s Pískem uspěli. V polovině září jej na jeho půdě obrali o body po výsledku 5:2, na který navázali o měsíc později výsledkem 4:3 po prodloužení. Poté ovšem narazili – třetí vzájemný souboj vyhrál soupeř, a to poměrem 6:4. V prosinci pak dokonce 8:4. Poslední duel ovšem zase skončil vítězstvím favorita, a to vysokým: Kobra 11. ledna na jihu Čech vyhrála 8:2.

Forma Králů, podobně jako ta pražská, není úplně nejlepší. Svěřenci mladého lodivoda Karla Herra vyhráli jen jedno z posledních osmi utkání, když skoro před měsícem uspěli 5:3 proti Číně. Od té doby si na své konto připsali jen pět porážek, včetně debaklů 2:7 proti Klatovům a 1:11 proti Kolínu. Ve střetnutí s David Servisem zase ovšem padli až po prodloužení.

Tahounem Jihočechů v aktuálním ročníku je dvaadvacetiletý útočník Lukáš Bednařík, který v pětatřiceti zápasech nasbíral patnáct gólů a šestadvacet asistencí. O deset bodů méně má ve statistice David Matějka, pod osmnáct branek a dvanáct nahrávek se pak podepsal Daniel Arnošt. Ten vyjma angažmá ve druhé lize nastupuje i za tým Univerzity Karlovy v ULLH.

Co se obsazení brankoviště týče, o čas mezi třemi tyčemi se poměrně rovnoměrně dělí velmi mladé gólmanské duo: dvacetiletý Richard Kříž a devatenáctiletý Petr Hamalčík. První jmenovaný odchytal o dvě utkání více a jeho průměr inkasovaných branek činí 5,33, zatímco jeho mladší kolega je na tom o něco lépe – 4,26. Občasně do písecké klece naskočí i Josef Štrobl, který během sto deseti minut v brance inkasoval dvanáctkrát.

Zatímco Králové už dávno ztratili šanci na účast v play-off, Kobra má minimálně předkolo jisté. Může ještě zabojovat i o přímý postup do semifinále, na druhou Příbram ovšem ztrácí celkem devět bodů a musí tak ve středu na domácím ledě uspět, pokud se chce v tabulce posunout z pátého místa výš.

související články


partneři klubu