12.02.2020

Kobra deklasovala Písek, braničtí hokejisté nastříleli 12 branek

Libor Kokoška


Základní část se nezadržitelně blíží do svého konce, play-off začíná už na začátku března. Kobra v jednom z posledních domácích zápasů přivítala na vlastním kluzišti jihočeský Písek, předposlední celek druholigové tabulky dokázal držet s branickým týmem krok až do začátku druhého dějství. Svěřenci Miloslava Šeby se nakonec ale rozstříleli a Krále porazili vysoko 12:1. Adam Wolf, který šel do hry na začátku druhé třetiny, udržel čisté konto.


37. kolo, 12.02.2020 v 18:00

HC Kobra Praha

IHC Králové Písek

12:1

(1:1, 7:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 2. Novák (Bárta M., Davídek), 21. Šťastný (Bříška, Tondr), 22. Novák (Bárta M., Popela), 24. Bříška (Šťastný, Knesl), 28. Šťastný (Tondr, Bříška), 28. Bárta M. (Novák, Popela), 30. Mrkvička (Furch, Heldák), 36. Petrov (Brož, Hlinka), 43. Novák (Knesl, Davídek), 45. Bříška (Mrkvička, Antončík), 51. Furch (Heldák, Popela), 52. Bříška (Tondr, Šťastný) – 3. Rod (Hanus). Rozhodčí: Šmika – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 12:18. Využití: 4:0. Diváci: 86. Střely na branku: 49:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 12:1.

HC Kobra Praha: Sochůrek (21. Wolf) – Šteiner, Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný (A), Petrov, Furch, Heldák, Brož, Bříška (A), Novák, Bárta M., Smejkal, Antončík (C).

IHC Králové Písek: Kříž (41. Buchta) – Šafář, Bílek (A), Růžek, Sivek, Najman, Hanus (C), Turek – Novotný, Arnošt, DiLisi, Krýner, Karbulka, Rod, Matějka, Bárta J., Egert, Bednařík (A).

Komentář k utkání

Duel mezi Kobrou a Pískem se odehrál v rámci 37. druholigového kola. Do konce základní části tak všem týmům, krom China Golden Dragon, už zbývá odehrát pouze čtyři zápasy. Svěřenci Miloslava Šeby měli o motivaci postaráno, proti svému jihočeskému chtěli utnout sérii tří proher v řadě.

První třetina byla poměrně vyrovnaná, víc šancí si přesto vytvořili braničtí hokejisté. Jako první šli do vedení Pražané, už po 75 sekundách dokázal rychlý protiútok přetavit v gólovou trefu Dominik Novák. Vedení ale domácí neudrželi dlouho, o chvilku později se ze vstřelené branky mohli radovat i hosté. Chaotické situace před Lukášem Sochůrkem využil Tomáš Rod, který z bezprostřední blízkosti brankoviště doklepl puk za položeného gólmana. Kobra pak měla další dvě velké šanci, Tomáš Šťastný ani Kamil Bříška ale nedokázali překonat Richarda Kříže. Po dvaceti odehraných minutách nahradil v brance Lukáše Sochůrka sparťanský odchovanec Adam Wolf.

Domácí gólostroj se na plné obrátky rozjel až ve druhé třetině. Nejdříve se prosadil Tomáš Šťastný, o chvilku později se ze své, v pořadí už druhé, vstřelené branky radoval po zakončení z bezprostřední blízkosti písecké klece Dominik Novák. Už ve 24. minutě vedli Pražané o tři branky, po kombinaci s Tomášem Šťastným se prosadil nejproduktivnější útočník skupiny Střed Kamil Bříška. Kobra potvrdila svou úspěšnost v přesilových hrách, když se při hře proti třem prosadil z voleje Tomáš Šťastný. Domácí dokázali potrestat i druhý trest Králů, dělovkou od modré se do kolonky střelců zapsal Michal Bárta. Pod v pořadí už sedmou branickou trefou se podepsal Tomáš Mrkvička. Střelcem poslední branky ve druhém dějství se stal Daniil Petrov, když se chvilku po konci oslabení dokázal prosadit při samostatném úniku na píseckou klec.

Branická dominance pokračovala i ve třetí třetině. Během druhé dvojnásobné domácí přesilovky zkompletoval hattrick Dominik Novák. Desátá branka přišla vzápětí, Kamil Bříška s pomocí levé tyče dopravil puk za záda Petra Buchy, který se do písecké branky postavil na začátku třetí dvacetiminutovky. Střelou zblízka překvapil píseckého gólmana v 51. minutě Aleš Furch, na světelné tabuli už tak svítilo skóre - 11:1. Z dvanácté domácí branky se radoval Kamil Bříška, který jako druhý branický hokejista zkompletoval ve středečním zápase hattrick.

Kobra se díky prohře táborských kohoutů dostala na dostřel čtvrtého místa, v příštím zápase navíc vyráží na jich Čech, kde se utkají se svěřenci Arpáda Györiho.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Nás čeká série utkání, která musíme vyhrát, abychom se dostali alespoň na čtvrté místo. Dnes jsme začínali s Pískem, proti kterému jsme šli do vedení, načež oni rychle srovnali. Měli jsme hru pod kontrolou, ve druhé třetině jsme jí zklidnili a začali jsme si dovolovat víc v útočném pásmu, což se projevilo. Dali jsme sedm gólu v jedné třetině, což se nám už dlouho nepovedlo, naposled snad proti Číně. Naše produktivita byla velká. Ve třetí třetině se už zápas sice jen více méně dohrával, ale i tak jsme měli velkou převahu. Pro nás je nyní nejdůležitější, abychom se soustředili na zápas s Táborem, protože ten bude klíčový k tomu, abychom se dostali na čtvrté místo. V tréninku uděláme maximum a musíme věřit, že to dobře dopadne."

Karel Herr (IHC Králové Písek): "Měli jsme výbornou první třetinu a pak se nám to sesypalo, nechápeme jak, a nedařilo se nám vůbec nic."



partneři klubu