14.02.2020

Základní část jde do finiše, Kobra jede do Tábora

Libor Kokoška

Branické hokejisty čeká v sobotu souboj s jihočeským Táborem. Kohouti získali o tři body víc než Kobra, k dobru navíc mají i zápas s předposledním Pískem, který odehrají na konci února. Případná výhra by neznamenala pro Pražany posun před svěřence Arpáda Györiho, ti totiž mají výrazně lepší skóre. Začátek utkání na táborském zimním stadionu je naplánován v šest hodin podvečer.

Tábor i Kobra v závěrečné fázi základní části ztratily dech na první dvě místa, bojům v předkole play-off se tak zřejmě vyhne vedoucí Kolín s nováčkem z Příbrami. Před dvojici tradičních druholigových celků se navíc dostaly i dravé Klatovy. V sobotu tak diváci na táborském zimním stadionu uvidí hokejovou podívanou, která výrazně napoví, jak budou vypadat čtvrtfinálové dvojice.

Kobra pokaždé v letošní sezóně odjela z Tábora se třemi body. V posledním vzájemném utkání, které se odehrálo v Praze, byli už ale úspěšnější Jihočeši. Lepší vstup do utkání měli domácí, ve druhé třetině dokonce vedli o tři góly, o náskok nakonec přišli. Jihočeský střelec Jakub Matušík pak čtyři minuty před koncem třetí dvacetiminutovky poslal zápas svou vyrovnávací trefou do nastavení. Prodloužení vítěze nepřineslo, rozhodnout tak musely nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté. Zápas tak skončil výhrou 6:5 pro kohouty.

Tábor má nejlepší defenzívu ve skupině Střed, v průměru Jihočeši obdrží pouze 2,3 branky na zápas. Táborským hokejistům se daří i v početní výhodě, ze 208 přesilových her dokázali přetavit ve vstřelenou branku 39.

Jihočeskou jedničkou je talentovaný slavistický odchovanec Dominik Šorf (2,41 GAA), záda mu kryje Michal Novák (1,8 GAA).

Nejproduktivnějším hráčem Táboru je Radim Heřman (14 + 22), který si krom extraligy vyzkoušel i angažmá ve francouzském Amnéville. Branická obrana si ale musí dát pozor i na českobudějovického odchovance Ondřeje Šulka (18 + 17) či dlouholetého táborského střelce Radka Seidla (16 + 19).

Dva hráči z jihočeského města na Lužnici mají za sebou minulost ve žluto-modrém branickém dresu. Největší stopu zde zanechal zřejmě David Skočovský, odchovanec brněnské Komety, který se přes angažmá v Hodoníně a Ústí nad Labem dostal až do Kobry za kterou odehrál dohromady 45 zápasů. Krom něho si Miloslav Šeba do svého týmu kdysi vybral i gólmana Davida Nováka.

související články


partneři klubu