15.02.2020

Napotřetí už Braničtí Tábor nedobyli, na půdě kohoutů padli těsně 3:4

Vojtěch Martinek


Svěřenci Miloslava Šeby na vysokou výhru nad Pískem v Táboře bohužel nenavázali. V první třetině s tabulkovým sousedem drželi krok, ta následující se jim ale nepovedla a inkasovali v ní hned třikrát. Zlepšený výkon v závěrečné části pak k důležitým bodům nepomohl, a Braničtí tak na jihu Čech prohráli těsně 3:4. Dvakrát se v utkání trefil Tondr, z trestného střílení se pak prosadil Bříška.


38. kolo, 15.02.2020 v 18:00

HC Tábor

HC Kobra Praha

4:3

(1:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Černý (Matušík), 28. Zayml (Blažek), 30. Matušík (Černý, Šulek), 38. Seidl (Zayml, Černý) – 11. Tondr (Mrkvička, Šťastný), 37. Bříška (TS), 57. Tondr (Bříška, Šteiner). Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1 622. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

HC Tábor: Šorf – Černý (A), Hajič, Radoš, Skočovský, Havelka, Beran, Václav, Havran – Matušík, Řepík, Prášek, Pejchal, Bárta J., Březina, Blažek, Dančišin, Heřman (C), Zayml, Šulek, Seidl (A).

HC Kobra Praha: Wolf – Šteiner, Šefl, Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Duda – Bříška (A), Bárta M., Heldák, Tondr, Petrov, Davídek, Furch, Šťastný, Smejkal, Antončík (C).

Komentář k utkání

Na první branku čekalo přes šestnáct set diváků na táborském zimním stadionu před deset minut. V čase 10:17 pak střeleckou tabulku duelu otevřel Kamil Černý, a poslal tak domácí celek do vedení, které ale mělo jen velmi krátkou životnost – o necelých čtyřicet sekund později totiž srovnal Lukáš Tondr. Oba celky si v následném průběhu prvního dějství vyzkoušely přesilovku, kterou ale ani jeden z nich v branku nepřetavil, a do kabin se tak po siréně odcházelo za stavu 1:1.

Prostřední část patřila kohoutům, kteří po vyrovnané úvodní části převzali otěže střetnutí a poslali za Wolfa postupně hned tři kotouče. Sedm minut po úvodním buly se prosadil Patrik Zayml, jen chvilku nato pak mladého gólmana překonal Jakub Matušík. Náskok domácích pak sice proměněným trestným střílením v čase 36:53 snížil Kamil Bříška, Tábor ovšem velmi rychle poté odpověděl přesnou ranou Patrika Seidla. Po dvou třetinách tak platilo skóre 4:2.

Závěrečné dějství patřilo Kobře, která neházela flintu do žita a snažila se dvoubrankové manko smazat až do posledních sekund základní hrací doby. Jiskru naděje vykřesal tři minuty před koncem svým druhým gólem v duelu Lukáš Tondr, na jehož zásah už ale nikdo nezvládl navázat. Braničtí se tak po výsledku 4:3 vraceli domů s prázdnou.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Do utkání jsme vstoupili dobře, první třetina byla vyrovnaná. Tábor se dostal do vedení, my jsme pak srovnali. Ve druhé třetině nás ale vysoko přestřílel, vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli a ani jsme nedohrávali hráče v útočném pásmu. Soupeř bohužel odskočil na 2:4 a ve třetí třetině jsme sice byli lepším týmem, ale srovnat jsme už nedokázali. Vypadá to tak, že na Tábor narazíme i v play-off a jelikož jsou oba týmy vyrovnané, hlavní v sérii bude forma gólmanů a to, kdo udělá víc chyb. Teď nás každopádně čeká Kolín, na který se musíme připravit. Ještě není konec, uvidíme, jak to dopadne."



partneři klubu