21.08.2017

Doma s Táborem

Šimon Sýkora

P R A H A - Podruhé v přípravě se Kobra představí na svém ledě, čeká jí utkání s Kohouty z Tábora. Ještě když spolu tyto týmy hrály ve skupině, byla jejich utkání často vyhrocená jak na ledě, tak na tribuně. Uvidíme, kolik diváků si na stadion najde cestu na úterní přípravu.

Letos bude druhá sezóna s novým herním modelem, kdy jsou týmy rozděleny do tří skupin místo do dvou. Od tohoto rozdělení se spolu Tábor a Kobra nepotkávají soutěžně, vzájemná rivalita tak ožije alespoň v přípravě. V době, než došlo na současné přerozdělení ligy na současný model, se dnešní soupeři utkávali pravidelně po čtyři sezóny.

Z celkové hlediska byl úspěšnější Tábor, který dovolil Kobře pouze čtyři výhry (z toho jednu v prodloužení) deseti zápasů. Naposledy Kobra vyhrála v sezóně 2015/16 na svém ledě poměrem 5:4. Fanoušci mají navíc jistě v živé paměti dva roky staré semifinále play off, kdy Kobra prohrávala právě s Táborem 2:1 na zápasy, na venkovním ledě výhrou 3:2 srovnala a rozhodl poslední zápas hraný v Braníku. Ve strhujícím zápase, kdy ještě tři minuty před koncem vedl Tábor 4:2 a domácí dokázali vyrovnat, rozhodli hosté na nájezdy a mohli tak zabojovat v kvalifikaci o WSM ligu. V té se nakonec radoval z postupu Přerov, Tábor i Kobra však nadále patří mezi velké favority druhé ligy i na postup.

Ani jednomu týmu se zatím v přípravě moc nedaří. Tábor má za sebou dva zápasy - 5:1 výhra s Kolínem a 7:0 prohra s Moravskými Budějovicemi. Kobra odehrála tři utkání - dvě s Klatovy (prohra 5:4 a výhra 6:5 na nájezdy) a jednu prohru s Letňany s výsledkem 7:3.

související články


partneři klubu