21.02.2020

V předposledním domácím zápase Kobra přivítá první Kolín

Libor Kokoška

Prohra v minulém kole branickým hokejistům značně zkomplikovala boj o čtvrté místo. Jejich šance, že se do konce základní části ještě posunou před Tábor je tak už čistě matematická. Svěřenci Miloslava Šeby by museli v posledních třech utkáních proti Kolínu, Příbrami a David Servisu pokaždé naplno bodovat a zároveň doufat, že jihočeští kohouti nezískají ze čtyř zápasů více než bod. Duel proti vedoucímu celku skupiny Střed začíná na branickém zimním stadionu v sobotu tradičně od šesti hodin.

Tři kola před koncem základní části je podoba vyřazovacích bojů více méně zřetelná. Kolín s Příbramí si zřejmě zajistí postup přímo do semifinále. Kobra si zahraje předkolo play-off, kde narazí buď na Tábor nebo na západočeské Klatovy. Pokud by Pražané postoupili mezi nejlepší čtveřici celků, pravděpodobně by pak narazili právě na Kolín.

Z pěti odehraných vzájemných zápasů je na tom statisticky lépe Kolín. Ten vyhrál rovnou třikrát, Kobře se dařilo zejména na začátku sezóny. Braničtí hokejisté pak od listopadu nezískali proti Středočechům ani bod. Poslední utkání mezi kozly a Kobrou se odehrálo v druhé polovině ledna, svěřenci Miloslava Šeby šli tehdy sice rovnou třikrát do vedení, Kolínu se ale nakonec povedlo v poslední desetiminutovce vývoj utkání otočit a vyhrát 4:3.

Středočeši výborně brání, v průměru obdrží pouze 2,7 branky na zápas. Méně gólů ve skupině Střed inkasoval pouze čtvrtý Tábor a třetí Klatovy. Hráči z města na Labi jsou nejdisciplinovanější z celé soutěže, za celou sezónu museli čelit pouze 122 přesilovým hrám soupeře.

Jedničkou Kolína je nejvytíženější gólman skupiny Střed Martin Sejpal (2,49 GAA). Na pouhých 152 minut ho vystřídali v brance Denis Hermann (4,57 GAA) a Ondřej Martínek (5,0 GAA).

Středočeši mají v první trojici neproduktivnějších hráčů ve skupině Střed dva zástupce, slavistického odchovance Davida Šafránka (45 + 31) doplňuje zkušený druholigový střelec Jan Stehlík (24 + 34). Braničtí hráči si ale musí dávat pozor i na dlouholetého kolínského kapitána Josefa Malého (16 + 25).

Středeční zápas bude speciální pro středočeského útočníka Jiřího Kyselu, který se ke kozlům vrátil před sezonou právě z Kobry. V té strávil celou minulou sezónu, nastoupil k 37 zápasům a získal 13 bodů. Momentálně pendluje mezi hlavním týmem a rezervou.

související články


partneři klubu