21.02.2020

Dorostenci sahali po vyrovnání, duel se Šumperkem ale nakonec nezvládli

Libor Kokoška


Kobra v přímém souboji o osmé místo přivítala na domácím kluzišti jesenický Šumperk. Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří už po 27. minutách vedli o tři branky. Branickým hokejistům se pak sice ještě povedlo dostat na jednobrankový dostřel, Moravané ale koncovku utkání zvládli a nakonec zvítězili 5:2. Hattrickem se v hostujícím dresu blýskl Matěj Trögner.


U16, 21.02.2020 v 19:00

HC Kobra Praha

HK Mladí Draci Šumperk

2:5

(0:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Strnad (Nápravník O., Jiráček), 36. Bauer (Šesták, Nápravník O.) – 11. Burda (Trögner, Panáček), 12. Trögner (Burda), 27. Trögner (Peškar), 39. Diviš (Haas), 42. Trögner (Netolický). Rozhodčí: Čáp – Kotlík, Kučera. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

HC Kobra Praha: Peyerl – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Šesták, Kalajev, Mašek, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný

HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Kareš (A), Zavoral, Netolický, Blaško, Panáček – Burda, Peškar, Slováček, Kučera (C), Diviš, Trögner, Janech, Haas, Šucha

Komentář k utkání

V jednom z posledních domácích zápasů ve skupině O udržení hostila branická Kobra v přímém boji o osmé místo jesenický Šumperk. Oba týmy měly po patnácti odehraných kolech po dvaceti bodech a stále si tak živily naději na přímé udržení v dorostenecké Extralize.

Lepší vstup do pátečního utkání měla domácí Kobra. Ani jedna ze dvou velkých šancí na začátku ale neskončila gólem. Jako první se tak střelecky prosadili hosté, po deseti odehraných minutách našel Matěj Trögner volného Matěje Burdu, který svým zakončením ze střední vzdálenosti přetavil přesilovou hru Mladých Draků v gól. Po minutě a půl se hosté mohli radovat podruhé, Matěj Burda našel Matěje Trögnera, který svým zakončením pod břevno branické branky vedení Šumperku zdvojnásobil.

Po 27. odehraných minutách vedli hosté už o tři branky. Matěj Trögner se šikovně protlačil tělem před dvojici branických obránců a povedenou kličkou do bekhendu překonal domácího gólmana Matiáše Peyerla. O minutu později se do střelecké listiny zapsali poprvé domácí, Ondřej Nápravník našel volného Lukáše Strnada, který prostřelil přesouvajícího se Milana Ryšavého. Pět minut před koncem druhé třetiny se povedlo svěřencům Milana Vrzala dostat na jednobrankový dostřel Mladých Draků, když se chvilku po buly prosadil Patrik Bauer. Pražané se už ale vyrovnání nedočkali, minutu a půl před koncem druhého dějství se prosadil po šťastné přihrávce od Josefa Haase hostující střelec Filip Diviš.

Hostující nátlak pokračoval i ve třetí třetině, z osy hřiště se parádní střelou švihem do pravé šibenice branické branky prosadil Matěj Trögner. Hráči Šumperku měli na závěr zápasu ještě několik šancí, ani jedna ale neskončila gólem.




partneři klubu