22.02.2020

Důležité tři body! Dorost přehrál Olomouc 6:4

Vít Trubička


Tohle bylo v podání branických dorostenců velmi povedené utkáníi! Po vyrovnané první třetině se ujali na začátku té druhé vedení a to již nepustili. Tlaku Olomouce se úspěšně bránili a díky tomu berou ze vzájemného utkání velmi důležité tři body v bojích o záchranu v dorostenecké extralize.


U17, 22.02.2020 v 12:00

HC Kobra Praha

HC Olomouc

6:4

(1:1, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Strnad (Bauer, O.Nápravník), 23. Jiráček (Bauer, Šesták), 28. Čečetka (Svoboda), 30. Čečetka (Halfar), 30. Bauer (Strnad), 44. O.Nápravník (Strnad, Jiráček) – 14. Jeřábek, 29. Fasner (Přecechtěl), 34. Ruda, 48. Holcman (Přecechtěl). Rozhodčí: Souček - Flegl, Coubal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 68. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4.

HC Kobra Praha: Kadlec – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

HC Olomouc: Hořejší (30. Špunar) – Nesvadba (A), Holcman, Drábek, Přecechtěl (C), Stratil, Galvas, Pekr – Václavský, Přidal, Lajoš, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný (A), Ruda, Jeřábek.

Komentář k utkání

Do první třetiny vstoupily oba týmy celkem vyrovnaně, a to zejména aktivním bojem o kotouč ve středním pásmu. Z něj se následně přetahovaly o průniky ať už na jednu, či na druhou stranu. Avšak málokdy v tomto snažení byli hráči úspěšní. Zlom nastal v osmé minutě, kdy Hořejšího po pohotové kombinaci překonal Lukáš Strnad.

Kobra se díky tomu chopila role aktivnějšího týmu, v čemž ji pomohla ještě přesilová hra. Ovšem ani v té nevydržela příliš dlouho. Dominik Jeřábek se povedeně utrhl a po samostatném výjezdu proti Kadlecově brance dokázal srovnat vývoj utkání. Načež se vrátila do hry vzájemná přetahovaná o kotouč bez vážnější akce na obou stranách. Díky tomu tak týmy odcházely do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhou periodu začala Olomouc daleko aktivněji. Srazilo je ale brzké vyloučení, díky kterému se do akce dostala Kobra. A z ní také pramenil další gól Branických z hole Adama Jiráčka. Stále to ale byli hosté, kteří si počínali na puku o něco důrazněji a měli větší počet střeleckých příležitostí. Tedy až do chvíle, kdy se utrhl Adam Čečetka a vstřelil již třetí gól Kobry.

Tím začala vzájemná přestřelka. Velmi rychle totiž snížil Matyáš Fasner, na což reagovali svými dvěma trefami Adam Čečetka a Patrik Bauer. Po Bauerově gólu navíc došlo v olomouckém brankovišti ke střídání. Místo Filipa Hořejšího nastoupil Jan Špunar. A díky tomu Olomouc do konce třetiny již neinkasovala, naopak ještě dokázala snížit zásluhou Stanislava Rudy. Vedení si ale udrželi Braničtí a utkání vstupovalo do poslední fáze za výsledku 5:3.

Třetí část utkání byla ovlivněna častými přesilovkami Olomouce, díky čemuž Mora držela svého soupeře pod tlakem a v pásmu si počínala velmi aktivně. Přesto to opět byla Kobra, která se jako první prosadila. A konkrétně Ondřej Nápravník. Hanáci se posléze dostali k dvojnásobné početní výhodě, kterou vytrestal Josef Holcman. Po zbytek utkání to navíc byli oni, kteří byli aktivnější, avšak žádný gól již nepadl. Kobra tak udržela vedení 6:4 a pojistila si tak důležité tři body v bojích o záchranu.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Utkání bych zhodnotil lépe, než to jsme odehráli o den dříve. Mělo tempo z obou stran, myslím si, že nezávislému divákovi by se mohlo líbit. Bylo tam ale oboustranně spoustu chyb. My jsme byli efektivnější v koncovce než soupeř a i než my v utkání se Šumperkem.



partneři klubu