23.02.2020

Šimon Antončík: Rozhodla efektivita

Libor Kokoška

Kobra s Kolínem pohořela, Středočeši si nakonec z Prahy odvezli tři body za výhru 5:0. Braničtí hokejisté přesto předvedli slušný výkon, který shazovala pouze neefektivita a nedisciplinovanost. Střelecky se nedařilo ani kapitánovi Šimonu Antončíkovi, který si sice dokázal vytvořit pár střeleckých příležitostí, ani jednou ale nakonec nepřekonal výborně chytajícího kolínského gólmana Martina Sejpala.

“Bylo to z naší strany nepovedené utkání. Na začátku jsme inkasovali rychlý gól v oslabení,“ vrátil se zkušený branický útočník k momentu ze třetí minuty, kdy vyloučení Lukáše Popely potrestal gólem od modré David Šafránek. “První třetinu jsme prohráli 0:2. Dokázali jsme si sice vytvořit několik šancí, ani jednu jsme ale nakonec neproměnili.“ Kobra za zápas vyslala na kolínskou branku celkově 31 střel, ani jedna ale neskončila za zády zkušeného středočeského gólmana Martina Sejpala, který tak vychytal už svou třetí nulu v letošní sezóně. “Rozhodla efektivita, jim to tam padalo, nám ne.“

Ve druhé třetině se Kobra potýkala s nedisciplinovaností. Celkově musela čelit pěti přesilovým hrám soupeře, po trestu ve hře Tomáše Mrkvičky si navíc jeden z Pražanů odseděl na trestné lavici pět minut. “Ve druhé třetině to byl z naší strany kolaps, hodně jsme faulovali. Soupeř si zahrál i 5 na 3 a my jsme už neměli sílu s tím něco do konce zápasu udělat,“ zhodnotil vývoj utkání kapitán Kobry, který je už ve svých 29 letech asistentem trenéra u branických juniorů.

Svěřencům Miloslava Šeby zbývá do konce základní části odehrát už pouze dva zápasy. Pak přijde na řadu play-off. Hráči pražského celku si s jistotou zahrají čtvrtfinále, kde narazí na Tábor nebo Klatovy. “Tohle vůbec neřešíme, do play-off půjdeme s tím, že porazíme kohokoliv,“ s play-off má Šimon Antončík bohaté zkušenosti, před šesti lety pomohl Prostějovu postoupit do první ligy.

V příštím zápase se Kobra utká s Příbramí, bude se jednat o poslední zápas Branických v základní části. “Bude to vyhecovaný zápas, takže se samozřejmě připravíme jak nejlépe dovedeme. Očekávám aktivní hokej s velkým počtem soubojů a střel.“


partneři klubu