22.08.2017

Kobra doma porazila Tábor a má první výhru

Šimon Sýkora


Ačkoliv má Kobra problém s rozsáhlou marodkou, předvedla výrazně lepší výkon než v dosavadní přípravě. Po skvělém výkonu si tak poprvé v přípravě připsala výhru v základní části. Jednoduché utkání to ale opravdu nebylo.


přát., 22.08.2017 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

6:4

(3:0, 2:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Šteiner (Tuma), 15. Ryzák (Šteiner), 16. Antončík (Jedlička), 31. Jedlička (Matějček, Antončík), 39. Antončík (Jedlička, Kellner), 60. Šteiner (Matějček) – 25. Pechánek (Urbanec), 29. Seidl (Matušík), 30. Blažek (Pechánek), 40. Březina (Matušík). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Kobra Praha: Bílek – Semrád, Vokurka, Šteiner, Valter, Ryzák – Kellner, Jedlička, Antončík (C), Hlinka, Čurda, Matějček, Brejcha, Tuma, Matějek, Pulkrab, Pavel, Jindra

HC Tábor: Novák D. – Tesař, Duben, Černý, Raiterman, Bouška, Košař, Pípal – Pechánek, Heřman, Škrdleta, Březina, Matušík (C), Seidl, Blažek, Kadilák, Urbanec, Fencl

Komentář k utkání

Od úvodního buly Kobra ukázala, že svého soupeře bere s respektem a je odhodlaná ho porazit. V první třetině byla výrazně lepší a už v páté minutě se ujala vedení brankou Dominika Šteinera.

Prakticky celou třetinu se hrálo před Novákovou brankou, domácí tlak vyústil v další dvě branky. Úspěšně se prosadili Marek Ryzák a Šimon Antončík. Zápas tak po úvodní periodě sliboval útočný hokej se spoustou branek.

Druhá třetina měla opačný průběh. Tábor se rozhodl nevzdat, Kobra možná začala hrát příliš sebejistě a od úvodního hvizdu se hrálo v obranném pásmu domácího týmu. Nejprve snížil Radek Pechánek, o pár minut později vyrovnali slepenými brankami Radek Seidl a z úniku David Blažek. Utkání se tak hrálo opět od nuly a poprvé se začala hrát vyrovnaná hra z jedné strany na druhou.

Ještě v téže třetině se prosadili Jakub Jedlička a podruhé v zápase Šimon Antončík. Dvoubrankové vedení opět dlouho nevydrželo, šestnáct vteřin před koncem dal gól do šatny Jan Březina.

Závěr přinesl hlavně vyloučení, šest z deseti udělených trestů byly pískány právě v poslední třetině. Tábor měl poslední dvě minuty velký tlak a snažil se vyrovnat, do prázdné brány ale úspěšně pojistil výhru svému týmu Dominik Šteiner.

Kobře se tak podařilo poprvé v přípravě vyhrát v základní hrací době, navíc proti velmi těžkému soupeři. Další utkání odehraje ve středu 30.8. na svém ledě proti Letňanům.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Dnešní zápas byl důležitý, protože Tábor má výborný mančaft, hraje důrazný a kvalitní hokej. Pravidelně se dostává do play off a každý zápas jako play off hraje. Proto jsme rádi za tento zápas, který nás vždy prověří od útoku, přes obranu až po bránu. Zápasy, které nejsou v tomto tempu tým tolik neprověří, proto potřebujeme těžká utkání. Aktuálně se trápíme s marodkou, z osmi beků jich máme šest nemocných. Pro zápas tento jsme proto požádali Slavii o výpomoc, ať už šlo o Marka Ryzáka nebo Honzu Valtera. První třetinu navíc odehrál nemocný Vokurka.



partneři klubu